Yerel seçimlerle ilgili ile ilgili görüşmeler yapan Sümer ‘’Adana’da ve ilçelerde belediyelerde halkın iktidarını kuracağız, halk kendi yönetimini CHP ile birlikte kuracaktır dedi.
CHP İl Başkan Orhan Sümer’in CHP Yumurtalık İlçe binasında yaptığı toplantıya katılımının yoğunluğundan izdiham oluştu.

Tüm aday adaylarının, üyelerin ve yüzlerce yumurtalık halkının bir araya geldiği toplantıda yerel seçimlerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

CHP İlçe Başkanı Sümer daha sonra Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit  ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte konvoy eşliğinde Zeytinbeli, Avluk, Deveciuşağı, Haylazlı, Kızıldam, Yeşilköy, Asmalı, Kaldırım köylerine giderek köy sakinleriyle köylerin sorunlarıyla ilgili karşılıklı sohbet etti..


Gittiği köylerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Sümer ve CHP heyeti, köylülerle sohbet ederek sorunları hakkında bilgi edindiler.

Sümer köylülerle yaptığı sohbette’’ Mustafa Kemal, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ diyordu.,ama bazıları  Milletin efendisine Ananı’da al git diyor,sizleri  perişan eden borç batağına sokan, köylümüze Ananı da al git diyen bu iktidardan 30 Mart 2013  yerel seçimlerde sizlerle birlikte hesap soracağız’’dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerde uygulamaya geçilecek 'Bütünşehir yasası' hakkında da değerlendirmelerde bulunan Sümer’’Bütünşehir yasasından köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasından dolayı en olumsuz etkilenen kesimin köylerde yaşayan yurttaşlarımız olacağını belirtti. Sümer, yaptığı açıklamalarla Büyükşehir; belediyeciliğinin yeni yasayla birlikte nasıl bitirildiğini sayılarla açıkladı. Sümer , "Köy muhtarı, köy muhtarı azası, il genel meclisi, belde belediye başkanı, belde belediye meclis üyesi bu kanunla ortadan kalkacak. Türkiye'de 34 bin köy var bu kanun ise 16 bin köyü kapatıyor. Bir gecede ben yaptım oldu diyerek 16 bin köyü kapatmayı marifet sanıyorlar. Bütünşehir Yasası özetle sandalye kırımı demek. Ülke genelinde en az 80 bin köy muhtarı ve ihtiyar meclisi üyelik sandalyesinin kırılması demek"dedi.