Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, uygar medeniyet hedefinin kadın-erkek eşitliğiyle mümkün olduğunun altını çizdi. Her kadının gerçek bir emekçi olduğunu dile getiren Akay, “Türk kadını, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki rolüyle çağdaş Türkiye’nin vazgeçilemez bir değeri ve aydınlık geleceğimizin de teminatıdır”dedi.

“KADINLARIN SESLERİNİ YÜKSELTMESİ GELECEĞE DAİR UMUTLARIMIZI ARTIRIYOR”

Millet İttifakı Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınlar için bu anlamlı günün kutlamadan ziyade bir anma ve mücadele günü niteliğinde olduğuna dikkati çekti. Kadınların bu onurlu ve haklı mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Akay, “Kadınların yaşadıkları haksızlıklara karşı seslerini her geçen gün daha da yükseltmeleri geleceğe dair umutlarımızı artırmaktadır”dedi.

“CUMHURİYETİN KURULUŞUNDA ERKEKLER KADAR KADINLARIN DA EMEĞİ VAR”

Türk kadınının çağdaş Türkiye’nin temelini oluşturan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden süreçte, savaşın her cephesinde ve alanında erkeklerle omuz omuza mücadele ettiğine işaret eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Milli mücadelenin kahramanları olan, ağır top mermilerini sırtlarına yükleyerek cepheye götüren kadınlarımızı unutmak mümkün değildir. Çağdaş uygarlık hedefiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde erkekler kadar kadınların emeği vardır. Tüm kalbimle inanıyorum ki, geleceğin çağdaş Türkiye’sini de yine kadınlarımızla birlikte kuracağız” diye konuştu.

EMEKÇİ TÜRK KADINI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez’”sözleriyle kadına verdiğini önemi en çarpıcı şekilde vurguladığını aktaran Akay, Türk kadınının o dönemde birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkına kavuştuğunu anımsattı.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA TOPLUMSAL DUYARLILIK SERGİLENMELİ”

Günümüzde ise kadınların ekonomik, sosyal, siyasi hayatta hak ettikleri yerde bulunmadığını dile getiren Akay, özellikle kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bir duyarlılık sergilenmesinin mutlak bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

GERÇEK ANLAMDA EŞİTLİĞİN OLDUĞU TÜRKİYE ÖZLEMİ

Akay, kadının şiddete uğramadığı, kız çocuklarımızın iyi eğitim alarak toplumsal yaşamda etkin olduğu, kadınların sadece yasal anlamda değil gerçek anlamda da erkekle eşit haklara ve konuma sahip bulunduğu bir Türkiye’ye özlemini dile getirerek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin aydınlık geleceğinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en belirgin imzanın sahibi hiç şüphesiz kadınlarımız olacaktır.”

“KADINLAR SEYHAN BELEDİYESİ’NDE DAHA ETKİN OLACAK”

1 Nisan tarihinde göreve geldiklerinde Seyhan Belediyesi olarak gerek istihdam, gerekse de yönetime katılım anlamında kadınlara büyük önem vereceklerini ve belediye yönetimi olarak kadınların kendilerinden beklentilerini fazlasıyla karşılayacaklarını vurgulayan Millet İttifakı Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Kadınlarımız Seyhan’ımızı güzelleştirecek, yaşanabilir, huzur dolu bir ilçe olmasını sağlayacak çalışmalarımızın içerisinde etkin olarak görev alacaklar” dedi.