Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Adana için önem taşıyan kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü’yü ziyaret eden Akay, Adana’nın, bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olabilmesi için tüm demokratik kitle ve sivil toplum örgütleri ile yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının işbirliği yapıp koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu işbirliğinde önemli bir role sahip olduğunu dile getiren Akay, “Büyükşehir Belediye Başkanı kurum ve kuruluşlara öncülük yapmalı” dedi.

 

“ADAYLIĞINIZ KIYMETLİ”

Çalışmalarında ve seçim programında sıkça işbirliği mesajları veren CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay,  Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü’yü ziyaret edip fikir alışverişinde bulundu. Akay’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Bekir Sütçü,  Akay’ın sanayici ve iş adamları tarafından tanınan bir kişi olduğunu dikkati çekti. Sütçü, “Bizi tanıyan, Adana’nın sorunlarını iyi bilen biri olmanız bakımından adaylığınız son derece kıymetlidir” diye konuştu.

 

“TEŞVİK SİSTEMİ SANAYİCİLERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Akay’a sanayicilerin sorunları hakkında bilgiler veren Sütçü, teşvik sisteminin sanayicileri olumsuz etkilediğini belirterek, “Bu teşvik paketlerinin Doğuyu ve Güneydoğuyu kapsaması normal bir durum. Çünkü oralarda gerçekten de yatırım yok ama çevremizdeki Gaziantep, Osmaniye ve Mersin gibi illerin teşvik kapsamına alınıp Adana dışarıda bırakılınca büyük sıkıntılar yaşadık” şeklinde konuştu.

 

“ADANA’YI TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPMALIYIZ”

Sütçü’nün tespitlerine ve önerilerine katıldığını belirten CHP’li Akif Kemal Akay ise kurumlar arası işbirliğinin önemini vurguladı. Akay, “Biz bu yola, Adana'nın her alanda yükselmesi için tüm demokratik kitle örgütleri ve kalkınma kuruluşlarıyla birlikte hareket etme sözüyle yola çıktık ve her adımda bunları uygulama gayretindeyiz. Çünkü artık modern şehirlerde birbirinden bağımsız hareket eden kent erkleri yoktur. Tüm erkler tam zamanlı ve koordineli olarak çalışmaktadır. Bu işbirliği her alanda olmalıdır. Teşviğinden hizmetine, eğitimden kalifiye eleman ihtiyacına, üretiminden pazarlamaya kadar her aşamada birlikte hareket edip Adana'yı bölgemizin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmamız için önümüzde hiç bir engel yok. Tüm sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve kamu kurumlarının işbirliğiyle Adana’yı çağdaş bir kent haline getirmeliyiz” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI ÖNCÜLÜK YAPMALI”

Adana’da kent dinamiklerinin harekete geçirilip uyumlu ve etkin bir şekilde çalışmalarının sağlanması gerektiğini dile getiren Akay, Büyükşehir Belediye Başkanının da bu dinamiklere öncülük yapması ve kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.