Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Saimbeyli ilçesini ziyaret eden Akay, ilçedeki kadın esnaf sayısının tüm Adana’ya örnek olması gerektiğini söyledi. İlçede üretilen üzümün ve cevizin işlenip satışa sunulması halinde Saimbeyli’de önemli bir istihdam olanağının ortaya çıkacağını kaydeden Akay, ilçenin refah düzeyinin de gelişeceğini söyledi.

 

“KADIN ESNAF SAYISI ADANA’YA ÖRNEK OLMALI”

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, CHP Saimbeyli Belediye Başkan Adayı Mehmet Cengiz, Saimbeyli İlçe Başkanı Feyzi Büyükoğlu ve CHP Feke İlçe Başkanı Sabahattin Şahin ile birlikte Saimbeyli’de esnaf ve pazar ziyareti yaptı.

Saimbeylililer tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan CHP Akif Kemal Akay ve beraberindekiler ilçe halkının sorunlarını dinlediler. İlçede azımsanmayacak sayıda kadın esnaf olduğunu dile getiren Akay, “Bu durumun tüm Adana’ya örnek olması gerekiyor” dedi. Vatandaşlar ise partilerin halka inmesinin çok değerli olduğunu belirterek Akay’a ve beraberindekilere teşekkür ettiler.

 

“ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ İSTİHDAM OLANAĞI YARATIR”

Saimbeyli’nin Çatak, Himmetli ve Gökmenler köylerinde de kahvehane toplantıları yapan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, yeni büyükşehir yasası ile belediye olanaklarının ve hizmet alanının çok genişlediğini anlattı.

Saimbeyli’nin sorunlarının çözüm yolları hakkındaki düşüncelerini de paylaşan CHP’li Akay, “Saimbeyli’nin çok değerli üzümü ve cevizi var. Bunlar ekonomik değeri yüksek ürünler ama bu ürünlerin cevizli sucuk ve şarap gibi işlenip satışa sunulması hem ilçede istihdam artışını sağlar hem de Saimbeyli’nin ekonomik refah seviyesi yükselir” diye konuştu.

 

“EL ELE VERİP VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

İlçenin kırsal bölgelerinde çok değerli bir meyve olan altın çileğin kendiliğinden yetiştiğini dile getiren Akay, “Ne yazık ki bunlar ne toplanıyor ne de üretimi yapılıyor. Sadece bunu bile yaygınlaştırıp satış ağını geliştirebilsek muhteşem bir gelir kaynağı elde edebiliriz. Tüm bunları hep beraber gerçekleştirebiliriz. Çok değerli bir arkadaşımız olan Saimbeyli Belediye Başkan Adayımız Mehmet Cengiz’in bu konuda ciddi tespitleri ve araştırmaları var. Bizi yetkilendirdiğinizde tüm bunların bir an önce hayata geçmesi için elele verip var gücümüzle çalışacağız, bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.