Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay seçim çalışmalarını halk toplantılarıyla sürdürüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Yurt Mahallesi’ndeki toplantıda Akay, kalıplaşmış belediyecilik anlayışının terk edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’de yıllarca demokrasi ve katılımcılık kavramlarının içinin boşaltıldığını ileri süren Akay, gerçek demokrasi ve katılımcılığın halkın seçimle iş başına getirdiği yöneticileri yine halkın denetleyebildiği mekanizmaların çalışmasıyla gerçekleşebileceğini kaydetti. Akay, “Adana’yı sadece Türkiye’ye değil hem gelişmişlik hem de demokrasi açısından dünyaya örnek olacak bir şehre çevireceğiz ve bunu beraber başaracağız” dedi.

 

“KLASİK ANLAYIŞ BİR KENARA BIRAKILMALI”

Yurt Mahallesi’ndeki halk toplantısında mahalle sakinleriyle biraraya gelen CHP’li Akay, bütünşehir yasasıyla birlikte büyükşehir belediyesi hizmetlerinde klasik anlayışın bir kenara bırakılması gerektiğini kaydetti. Belediyenin bir kent vizyonunun olması gerektiğini vurgulayan Akay, kentin kalkınması için geniş bir perspektifte hizmet sunma olanaklarıyla donatılacağını ifade ederek, “2014 yılının mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerinin kritik bir seçim olacağının altını çizdi.

 

“ORTAK YÖNETİM ANLAYIŞI”

Akay, “Her alanda yetki sahibi olacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı yetkilerin genişliğinden istifade edip adeta bir kral edasına bürünmesi sözkonusu olabileceği gibi biz tam aksine yetkilerimizi tüm halkımızla ve sivil toplum örgütleriyle paylaşıp ortak yönetim anlayışını tam anlamıyla etkin kılıp çoğulculuğu göstereceğiz” dedi.

 

“KALIPLAŞMIŞ BELEDİYECİLİK TERK EDİLMELİ”
Kalıplaşmış klasik belediyecilik anlayışının yıkılması gerektiğini dile getiren CHP’li Akay, “Belediye hizmetleri hayatın sadece bir noktasına odaklanmak yerine 'toplam kalite' diye adlandırılan kavramdan yola çıkarak hayatın tüm alanlarını düzenleyici önlemlerle donatılmalıdır. İnsan yaşamı sadece tek boyutlu düşünülemez. Bütün faktörleri hesaba katmak gerekir. Bu yüzden de belediyelerin artık insan hayatının tüm alanlardaki sorunlarını giderip üst düzey yaşam kalitesini sunma sorumluluğu vardır” diye konuştu.


“DEMOKRASİ VE KATILIMCILIK BU DEĞİL”
Demokrasi ve katılımcılık kavramlarını bazı kesimlerin uzun yıllardır işlerine geldiği şekilde anlayıp kullanıldığını aktaran CHP’li Akif Kemal Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde yıllarca demokrasi ve katılımcılığı içine sindirememiş kişilerin yaptıkları bireysel ve şovenist  yaklaşımlar doğrultusunda adımlar atıldı. Her şeyde olduğu gibi bu kavramların da içini boşalttılar. Demokrasi ve katılımcılık yıllarca 5 yılda bir oy vermek diye adlandırıldı.  Daha sonraları da buna ilaveler yapıp ‘STK’lara da sorulabilir’ dediler. ‘Demokrasi’, ‘katılımcılık’ bu değildir. Gerçek demokrasi ve katılımcılık halkın seçimle iş başına getirdiği yöneticileri yine halkın denetleyeceği mekanizmaların çalışmasıyla olur. Adana’yı sadece Türkiye’ye değil hem gelişmişlik hem de demokrasi açısından dünyaya örnek olacak bir şehre çevireceğiz ve bunu beraber başaracağız” şeklinde konuştu.