Seçimlerin bir demokrasi şöleni havasında geçmesi temennisinde bulunan Akay, 1 Nisan’dan itibaren Zeydan Karalar’dan teslim alacağı Seyhan Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla yerine getirip, hizmet bayrağını daha ileri noktalara taşıma gayretinde olacağını söyledi. Akay, “Halkımızla birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız ve birlikte yöneteceğiz” dedi.

“HİÇ KİMSENİN TIRNAĞINA DAHİ ZARAR GELMESİN”

Millet İttifakı’nın CHP’li Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde yayınladığı mesajında, seçimlerin demokratik bir yarış olduğunun altını çizdi. En iyi hizmeti verme iddiasında olan adayların yarışacağı seçimlerde kaybedenin olmayacağını, kazananın da adaylar değil toplum olması gerektiğini vurgulayan Akay, “Dileğimiz bu yarışın demokrasiye yakışır bir olgunlukla tamamlanması ve gerek oy kullanımı gerekse sayımı ve sonrasında bir tek yurttaşımızın tırnağına dahi zarar gelmemesidir” diye konuştu.

“HALKIMIZIN GÜVENİNİN KARŞILIĞINI FAZLASIYLA VERECEĞİZ”

Belediye Başkanı seçildikten sonra Seyhan’da görevi Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçileceğine yürekten inandığı Zeydan Karalar’dan devralacağını anımsatan Akay, “Sayın Karalar’ın Seyhan’daki örnek çalışmalarının ardından vatandaşlarımızın bizden beklentilerinin yükselmesinin sorumluluklarımızı daha da artırdığının bilincindeyim. Vatandaşlarımızın oylarıyla gösterdikleri güvenlerinin karşılığını fazlasıyla vereceğimizden asla kuşku duymamalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

“OYUMUZU KULLANIP, SANDIĞIMIZA DA SAHİP ÇIKALIM”

Yurttaşlara Pazar günü mutlaka sandığa gidip oylarını kullanmalarını, ve oy kullandıkları sandıkları sahiplenmelerini isteyen CHP’li Akay, yurttaşlardan sandık sonuçlarını takip etmelerini ve Yüksek Seçim Kurulu sonuçlarıyla karşılaştırmaları da istedi.Seçimlerin sağlıklı ve demokrasiye yakışan bir şekilde tamamlanabilmesi konusunda vatandaşların denetiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Akay, “Kuşkusuz her sandıkta resmi görevlilerimiz hazır bulunacaktır. Ancak halkımızın oy verdikleri sandığa sahip çıkarak sandık güvenliğini sağlamaları, geçen seçimlerde yaşanan tartışmaların bu seçimde yaşanmaması bakımından son derecede önemlidir. Parti olarak sandık sonuç tutanaklarının imzalanıp İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesine ve burada da elektronik ortama aktarılmasına kadarki sürecin yakın takipçisi olacağız. 31 Mart yerel seçimlerinin şeffaf bir şekilde tamamlanması Türk demokrasisinin uluslararası çevrelerde yaratacağı güven duygusu bakımından son derecede önemlidir” dedi.

“HERKESİN BELEDİYESİ OLACAĞIZ”

Akay, Seyhan Belediye Başkanlığı mazbatasını teslim almasının ardından Seyhan Belediyesi’nde öncelikli olarak yoğunlaşacağı sorunları ve temel belediyecilik anlayışını şöyle anlattı:

“En büyük hedefimiz, bir önceki dönemde yapılan çalışmalardan da güç alarak Seyhan’ı her alanda üreten bir ilçe haline getirmektir. Üretimi ve dolayısıyla istihdamı teşvik eden bir yönetim anlayışıyla çalışacağız. İlçemizde işsizlik ve yoksulluğun önlenmesi anlamında büyük adımlar atacağız. Toplumun tüm yoksul ve ezilen kesimleri başta olmak üzere, emeğiyle geçinenlerin, işsizlerin, köylülerin, esnafın, kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların, emeklilerin, engellilerin belediyesi olacağız. Farklı etnik, kültürel, din, mezhep, ekonomik, cinsiyet kökenli insanların bir arada yaşamasını sağlayan laiklik, demokrasi, insan hakları, özgürlük, eşitlik gibi kavramların temelinde birlikte yaşamayı hedeflemek belediyecilik anlayışımızın ana noktalarıdır. 1 Nisan’da çocuklarımız, torunlarımız için daha yaşanabilir, yeşil alanları çok, doğaya saygılı, nefes alınabilir kültür sanata başkentlik yapacak bir Seyhan’ı; hesap veren, katılımcı, liyakata öncelik veren ve şeffaf yönetilen bir belediye anlayışıyla buluşturmak dileğiyle tüm vatandaşlarımızı sandığa davet ediyorum. 1 Nisan’dan itibaren bize oy versin veya vermesin tüm vatandaşlarımızı kucaklayan bir belediyecilik yapacağız. Bilgiyle, emekle, erdemle aydınlık ve barışık bir Seyhan’ı halkımızla birlikte kuracağız, birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”