Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi Kan Merkezi, Adanalılar'a gönüllü ve düzenli kan bağışının önemini anlatmak için yoğun uğraş veriyor. Çalışmaları kapsamında CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta'dan destek isteyen Kan Merkezi Bağışçı Kazanım Birim Sorumlusu Biyolog Zeliha Işık Bucak, toplumun tüm kesimlerinin kan bağışına duyarlı yaklaşması gerektiğini belirtti.

Çukurova Üniversitesi'ndeki mobil kan alma aracında Soner Anafarta'ya çalışmaları hakkında bilgi veren Bucak, öğrencilerden ve vatandaşlardan aldıkları kanı iki saat içerisinde kullanıma hazır hale getirdiklerini söyledi.

Soner Anafarta aracılığıyla tüm siyasilere, belediyelere ve sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunmak istediklerini anlatan Bucak, mobil kan alma aracıyla Adana'yı gezdiklerini, kan vermek isteyenlerin ayağına kadar gidebileceklerini vurguladı.

6-23 Nisan 2013 tarihleri arasında Adana Carrefoursa'da gerçekleştirecekleri kan bağışı kampanyasına tüm Adanalılar'ı beklediklerini ifade eden Bucak, 14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nde de bir konser düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Balcalı Kan Merkezi'nin hastalara yılda 55 bin ünite kan verdiğini aktaran Bucak, "Adana'da kan bağışı yüzde 4 seviyesinde. Biz bu oranı yüzde 10'lara çıkarmayı hedefliyoruz. Balcalı Hastanesi, bölge hastanesi konumunda olduğu için kan ihtiyacı çok fazla. Kan bağışının artması için herkesten destek bekliyoruz" dedi.

ÇÜ Balcalı Kan Merkezi Medikal Direktörü Hematolog Prof. Dr. Birol Güvenç de üniversitenin tam donanımlı laboratuvara sahip olan önemli bir kan merkezine sahip olduğunu dile getirdi. Laboratuar Teknik Sorumlusu Uzman Biyolog Gülser Karaboğa da kan bağışı bilincinin artması için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Uzmanların açıklamalarına göre günümüzde kan hastalıklarının arttığına işaret eden ve bu nedenle kan bağışının daha çok önem kazandığını dile getiren CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Soner Anafarta ise kampanyaya destek olmak için üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi. Kan bağışının bir insanlık görevi olduğuna işaret eden Anafarta, düzenli kan vermenin insan sağlığına da faydalı olduğunu belirtti.