Ekici, aday adaylığı ile ilgili yaptığı değerlendirmede CHP'de uzun yıllardır çeşitli görevler üstlendiğini belirterek, “CHP’nin yerel yönetimlerdeki politikalarını daha da geliştirerek uygulayacağım konusunda kendime güvenim tam. Herkesin görmek isteyeceği bir Çukurova ilçesi yaratmak istiyoruz. Zaten sosyal ve imar yapısı da buna uygun. Çukurova dünya şehri olacak bir kapasitede. Çukurova'da halkın güven duyduğu, açık, şeffaf ve farklı bir belediyecilik yapmak istiyoruz. Dolayısıyla halkı çözüme katmayı, sorunları birlikte çözmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

"Biz hizmetlerimizde insanı esas alacağız" diyen Ekici, başkanlığa geldiği takdirde yapacağı çalışmalardan bahsederek, “Projelerimiz, kent merkezi oluşturmak ve çarpık kentleşmeyi durdurarak, kentsel yenileşmeyi geliştirmek. Çevre ve hava kirliliğine karşı yeşil alaları çoğaltmak ve kirlenmeyi durdurmayı hedefliyoruz. Gençlerimiz için, kültür ve sanat merkezler, spor tesisleri, meslek kursları, modern sağlık merkezleri, kent bilgi merkezi, yaşlılarımız için huzur evleri, bunun yanı sıra kadın ve çocuk barınma evleri açmak” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Çukurova İlçesinin sınırları içerisinde yer alan Seyhan Baraj Gölü’nde yapılan su sporlarını da değerlendiren Ekici, “Seyhan Baraj Gölü'nü Su Sporları Merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Oralarda su sporlarının birçok branşı yapılabilir. Biz bunla birlikte burada insanların tekne turları yapabildiği, piknik ve plaj alanlarının olacağı bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Hizmete geldiğimizde bunu yetkililerle de değerlendirerek yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Çukurova ilçesinde vatandaşların kültür faaliyetlerine olan ihtiyacını da karşılamak adına da projeleri olduğunu ifade eden Ekici, “Çukurova İlçe'sinde sinema ve tiyatro salonlarının sayısı çok az.   Buraya yatırımcıları getirerek çok güzel sinema salonları yapmalarını sağlayacağız. Belediye olarak tiyatro salonları yaparak insanların sanat özlemini gidermeyi istiyoruz. Ayrıca Kültür Sanat Evleri kurarak burada sergiler, sanat yarışmaları düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.