Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği anma etkinliğinde, geçen yıl 10 Ekim’de Ankara’da barış mitingine gidenleri hedef alan terör saldırısında yaşamını yitiren CHP Malatya Gençlik Kolları üyeleri anısına hazırlanan “Baba Ben de Gideyim mi?” adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Hüzünlü anların yaşandığı etkinlikte, katılımcılar gözyaşlarını zor tutarken, yapılan konuşmalarda barış vurgusu yapıldı.
KATILIMCILAR
CHP Adana İl Gençlik Kolları’nın Çukurova Belediyesi’nin katkılarıyla pazar günü Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği anma etkinliğine Adana İl Başkanı Ayhan Barut, adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, il yöneticileri, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe gençlik kolları ve partililer katıldı. 

 HÜZÜNLÜ ANLAR
Etkinlik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın öncülüğünde, 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi gençlerin anısına hazırlanan belgeselin gösterimiyle başladı. Gösterim sırasında hüzünlü anlar yaşanırken, gösterimin ardından konuşan Adana Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür etti. 

“BARIŞ DİYE HAYKIRAN SESLERİ BOMBALARLA BASTIRMAK İSTEDİLER”
10 Ekim katliamının barışa yönelik bir terör saldırısı olduğunun altını çizen Solmaz, “İnsanlığın, kardeşliğin acısına tanık olmaktan yorulduk. İçindeki tüm toplumsal duyarlılıkla hareket eden nice kardeşimizin barış diye haykıran seslerini bombalarla bastırmak istediler. Kardeşliğe karşı öfke, barışa karşı nefret kullanmak, korkutmak, yıldırmak, sindirmek istediler. Ama korkmayacağız, yılmayacağız, sinmeyeceğiz” dedi.  

 “HİÇBİR ŞEY İNSAN HAYATINDAN DEĞERLİ DEĞİL”
Hiçbir şeyin insan hayatından daha değerli olmadığının altını çizen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise, “Keşke yitip giden canlarımız yaşasaydı da bu belgesel hiç hazırlanmasaydı” dedi. 10 Ekim katliamının ülkedeki terör sorununun geldiği noktayı açıkça ortaya koyduğunun altını çizen Barut, “Çoluk, çocuk, yaşlı, genç, demeden insanları katleden ve katlettiren zihniyetin ürünüdür 10 Ekim. 
Terör bugün ülkemizin en büyük sorunudur. Terör örgütleri bugün Türkiye’nin dört bir yanında ellerini, kollarını sallaya sallaya gezip bombaları patlatıyorlar.  Terör saldırılarını önlemekten aciz olan hükümetin yaptığı tek şey ise patlamalar yaşanıp insanlar öldükten sonra kınamaktan ve yayın yasağı getirmekten ibaret. Hükümetlerin görevi terör örgütlerini ve terör saldırılarını kınamak değil, terör saldırılarını olmadan önlemek, insanların can güvenliğini sağlamaktır. Hükümet bu yükümlülüğünü yerine getiremiyorsa derhal istifa etmelidir” diye konuştu. 

 
TÜMER GÖZYAŞLARINI ZOR TUTTU
7 Haziran seçimlerinden bu yana yüzden fazla şehit cenazesine katılarak, şehit ailelerinin acılarına ortak olan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise konuşmakta güçlük çekti. Gözyaşlarını tutmakta zorlanan Tümer, “20 Temmuz’daki Suruç katliamından beri Adana ve Osmaniye’de 100’ün üzerinde şehit cenazesine katıldım.  Taziye dileyip gidiyorsunuz ve sonra hayat devam ediyor ama geride kalan anneler, babalar… Keşke bu ülkeyi yönetenler de bu belgeseli seyredebilse. Ne acıdır ki, Suruç katliamından sonra elinde emniyeti, MİT’i, istihbaratı olmayan Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin yaptığı Suruç katliamı araştırmasında buradaki katil bombacının ismi vardı. Bu ülkeyi yönetenler ise ‘Bunlar kendini patlatmadan biz bunları nasıl tutuklayalım, nasıl önlem alalım? Suçu işlemedikleri için bir şey yapamadık’ dediler. Bu kadar insan, bu gencecik çocuklar boşuna öldü” ifadelerini kullandı. 

“ONLAR YAŞAMA, DÜŞÜNEN İNSANA, VATANA DÜŞMAN”
“Onlar, ümide, ağaca, hayata, insana, fakir köylüye, ırgata, genç kızlara, gençlere, sana, bana düşman.  düşünen insana düşman, onlar vatana düşman” diyerek sözlerine başlayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de 10 Ekim’de katledilenlerin kanın durması ve gözyaşlarının akmaması, barışın gelmesi için Ankara’da olduğuna belirtti. Yannis Ritsos’un “Barış” adlı şiirinden alıntılar yaparak barışa vurgu yapan Çetin, “Israrla barışı istemeli ve barış için mücadele etmeliyiz” dedi. 

“BU GELENEK DEĞİŞMEK ZORUNDA”
“Bu yaşımızda sayısız katliama tanıklık ettik”  diyen Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Son bir yılda barışı, eşitliği, adaleti isteyenleri ve özellikle gençleri öldürmek bu ülkenin bir geleneği haline geldi. Bu geleneği ve gerçeği değiştirmek zorundayız. Babaların evlatlarını toprağa analarının yumruklarını içine gömdüğü bu gelenek değişmek zorunda. Yaşam ölümün karşısında bu ülkede zafer kazanmak zorunda” şeklinde konuştu.

 “DÜN DE BUGÜN DE BARIŞ DİYORUZ”
Malatya olarak tarifsiz bir acının parçası olduklarını dile getiren Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış da “Ata önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, nasıl ki o gün ‘Yurtta barış dünyada barış’ sloganlarıyla meydanlara indiysek bugün de ‘Yurtta barış dünyada barış diyoruz” diye konuştu.