“ŞEKER FABRİKALARI VATANDIR, VATAN SATILMAZ”

İl Başkanı Ayhan Barut, il yöneticileri, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla Atatürk Parkı’nda başlatılan imza kampanyasında İl Gençlik Kolları Başkanı Güven Özdemir, şeker fabrikalarının kapatılmak istenmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi. Av.Özdemir, “Cumhuriyetin tüm kazanımları bize Önderimiz Atatürk ve Cumhuriyeti kuran atalarımızdan mirastır, paha biçilemeyecek kadar değerli emanetlerdir. Bu emanetlere sahip çıkma görevimizi yerine getiriyoruz.  Şeker fabrikaları vatandır ve vatanın satılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

“AKLA, MANTIĞA AYKIRI BİR KARAR”

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin ya da kapatılmasının akla, mantığa aykırı olduğunun altını çizen İl Başkanı Barut, şeker fabrikalarının zarar değil kar eden kuruluşlar olduğunu kaydetti. Şeker fabrikalarının kapatılması durumunda geçimini şeker pancarı üretiminden sağlayan çiftçilerle birlikte şeker fabrikalarında çalışan onbinlerce kişinin telafisi mümkün olmayacak şekilde zarar göreceğini dile getiren Barut, “İktidar eğer ülkeyi, halkımızı düşünüyorsa bu kararından derhal vazgeçmelidir. Satış ve kapatma kararı Türkiye’de yaşayan hiç kimsenin yararına değildir. Bu karar sadece ve sadece uluslar arası şirketlere yarayan gayri milli bir karardır” diye konuştu.

“BU MÜCADELE VATAN VE CUMHURİYET MÜCADELESİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin şeker fabrikalarının kapatılmaması için verdiği mücadelenin hız kesmeden süreceğinin altını çizen Barut, “Biz halkımızdan, vatanımızdan ve halkımızın sağlığından yanayız. Bu mücadele vatan ve Cumhuriyet mücadelesidir. Bu mücadele emperyalizme karşı verilen bir kurtuluş mücadelesidir. Haklıyız ve kazanacağız” şeklinde konuştu.

DÖRT AYRI YERDE İMZA STANDI KURULDU

 Konuşmaların ardından ilk imzalar atıldı ve imza kampanyası başlatıldı.

Şeker fabrikalarının kapatılmaması için yurttaşlar, İl Gençlik Kollarının Atatürk Parkı’nda, Yüreğir Gençlik Kollarının Optimum AVM karşısındaki Kuvayı Milliye Parkı’nda, Seyhan Gençlik Kollarının İnönü Parkı’nda, Çukurova Gençlik Kollarının da Duygu Kafe önündeki Gençlik Meydanı’nda kurduğu stantlarda  imza verebilecek.