CHP Sarıçam İlçe binasındaki Milletvekili eski Adayı Av. Kemal Derin’in konuşmacı olduğu panele, Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İlçe Başkanı Celal Güven, Kadın Kolları Başkanı Emine Ünal, İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz, Dr Mustafa Kemal Özkan, eski ve yeni yöneticiler ile çok sayıda genç katıldı. 

Sarıçam Gençlik Kolları Başkanı Meltem Sarıgeçili ve yönetimi tarafından organize edilen etkinlik yöneticiler tarafından takdirle karşılandı.

Panel öncesi bir konuşma yapan Sarıgeçili, bu tür söyleşi ve panelleri daha sık yaparak bir periyota yerleştirmek istediklerini ve gençlerin bilgi ile donanmasını amaçladıklarını vurguladı. İlçe Başkanı Celal Güven de, gençlik kollarının çalışmalarının partiye ivme kazandırdığını belirtti.


BU KAVGA BİTMEZ

Panelin konuşmacısı Av. Kemal Derin, sosyal demokrasi ve sol kavramlarının tarihsel geçmişini ve günümüzdeki durumunu konuklara anlattı.

CHP’NİN OHAL İSYANI

Sosyal demokrasinin çıkışında sosyalizme ulaşmak amacını güttüğünü ancak gelişen ve değişen dünyada özellikle Avrupa’da sosyal demokrasinin artık sosyalizm yerine sosyal demokratlığı tanımladığını ifade etti. Avrupada kapitalizm yükseldikçe, ezen ve ezilenler var oldukça sosyal demokrasi kavgasının bitmeyeceğini belirten Derin, “Sol düşüncenin geçmişe takılmadan ileriye hedef koyarak bu kavgayı sürdürmesi gerekiyor” dedi.

Panelin sonunda sohbet şeklinde geçen soru cevap bölümünde ise Türkiye ve bölgenin sorunları da ele alındı.