Şimdi adı mahalle olan köylerde yoksulluk ve işsizliğin en acı haliyle yaşandığını söyleyen Ayata, “Köylü, çiftçi o uzak dağ köylerinde çok zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor. İktidar ise bunu bir türlü görmek istemiyor” dedi.

“SAMAN İTHAL EDEN ÜLKE OLDUK”

En bereketli topraklara sahip olduğumuzu fakat iktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden saman ithal eden ülke konumuna düştüğümüzü anlatan Işık Ayata, “ Tarımı bitirdiler, çiftçiyi bitirdiler. Ülkeyi batma noktasına getirdiler. Şimdi çiftçi, köylü kan ağlıyor ama saraylarda oturanlara göre işçinin, köylünün, çiftçinin, emeklinin, asgari ücretlinin bir derdi yok” diye konuştu.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE GELDİĞİMİZ YER…”

Basın özgürlüğü ile ilgili uluslar arası raporlarda Türkiye’nin 197 ülke arasında 134. sırada yer aldığını, Bangladeş ve Cezayir’in bile daha iyi konumda olduğunu ifade eden Ayata, “Türkiye’de yolsuzlukların üstü örtülürken, medya yandaşlaştırılırken, yargı, hukuk, en güvenilir kurumlar  TÜBİTAK ve Adli Tıp bile tartışılır hale getirilerken, genel başkanımızı din ve peygamber sözleri üzerinden eleştirmeye kalkmak, siyasetin kimler tarafından ne kadar kirletildiğini de açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

“TEK ÇARE CHP İKTİDARI”

Ayata, ilk seçimde CHP’yi iktidara getirmek için herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmesi gerektiğini belirterek, “Bu ülke adına kaygı duyan, duyarlı olan kim varsa artık harekete geçmeli. Ülkemiz zifiri bir karanlığa doğru sürükleniyor. Kurtuluşumuz için tek çare var, tek çözüm var; O da CHP iktidarı”diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise yapılan ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti  dile getirdi.