Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, 13. Eşgüdüm Toplantısı'nı CHP Adana İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, CHP'nin tüm kadrolarıyla yerel seçimlere odaklandığını belirtti.

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan CHP'nin halkla beraber yürüyeceğini belirten Av. Çinkılıç, Bütünşehir Yasası’nın vatandaşların aleyhine gelişeceğini söyledi. Konuşmasında Bütünşehir ile Büyükşehir arasındaki farkları anlatan Av. Rukiye Çinkılıç, mevcut şartlarda halka tam anlamıyla hizmet ulaştıramayan büyükşehir belediyesinin bütünşehir olmasıyla birlikte kenar ve uzak bölgelerdeki halkın taleplerine yanıt veremeyeceğini vurguladı.
Adana merkez ve 15 ilçede CHP’li kadroların birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, “Bütünşehir yasası ile köylerimiz büyük sıkıntı içerisine düşecek” dedi. Konuşmasıyla birlikte, ‘adalet, işbirliği ve dayanışma’yı anlatan video gösterimi sunan Av. Çinkılıç, Adanalılar’ın Büyükşehir’de kadın adaya sıcak baktığını röportaj ve gözlemleriyle anlattı. Yerel seçimlerin CHP ve Türkiye’de yaşayan her birey için büyük önem taşıdığını kaydeden Av. Rukiye Çinkılıç, “Tüm kadrolarımızla seçimlere sıkı bir hazırlık yapıyoruz. Birlikte hareket ederek başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Toplantıda CHP Parti Okulu'nda açıklanan sandık ve seçim çalışmaları ile ilgili bilgi veren CHP Çukurova Kadın Kolları Eğiitim Sekreteri Fatma Arguz ise CHP örgütlerinin ev ziyaretleri ve bilgi toplama, seçmen eğilimlerinin saptanması ve değerlendirme, seçim günü çalışmalarının planlanması, seçim günü öncesi son 48 saat görev dağılımları ile ilgili bilgi verdi.

CHP'li kadınların öğrenim hedeflerine yönelik çalışma planı, ekip oluşturma ve ekibi yönetme bilgi ve becerisinin yanı sıra stratejik planlama yapabilmenin önemini anlatan Arguz, seçmen ziyaretlerinde dikkat edilmesi gereken kuralları da anlattı.

13. Eşgüdüm Toplantısı'na CHP Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Karaisalı, Yumurtalık, Tufanbeyli ve Pozantı İlçe Kadın Kolları Başkanları Zihneti Emre, Nevin Biçer, Seher Irk, Emine Ünal, Şenel Çileli, Hülya Arslan, Selamet Bulun ve Nurey Erçen Güven ile İl Kadın Kolları Yöneti Kurulu üyeleri ile ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 
13. Eşgüdüm Toplantısı’nda son olarak 14. Eşgüdüm Toplantısı’nın 2 Aralık 2013’te yapılması kararlaştırıldı.