CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Evleri Mahallesi'nde Çukurova Belediyesi'ne ait 4 nolu koruluğun yol kenarında kalan bölümünü fidanlarla donattı. Adana'da daha çok yeşil alanların oluşmasından yana olduklarını belirten Başkan Av. Rukiye Çinkılıç, çocukların daha yeşil bir dünyada yaşaması için uğraş verilmesi gerektiğini vurguladı.

Baharın gelişinin yanı sıra Ormancılık Haftası nedeniyle fidan dikme etkinliği düzenlediklerini belirten Av. Çinkılıç, tükenmez kaynak özelliği gösteren ve insanoğluna esin kaynağı olan orman ve yeşil alanların insanlığa güç veren ve kalkınma ile birlikte refah seviyesinin yükselmesinde de önemli bir etken olduğuna işaret etti.

Yeşil bir çevrenin modern bir görüntü sergilediği kadar doğa olaylarının dengelenmesi açısından da son derece önem arzettiğini ifade eden Av. Çinkılıç, ormanın iklim üzerindeki etkisi kadar, iklimin de orman üzerinde etkileri bulunduğunu kaydetti. Av. Çinkılıç, yeşil alanların artması, ormanların korunması için her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Dikilen fidanları düzenli olarak kontrol edeceklerini ifade eden CHP’li kadınlar etkinliğin ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.