Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları, Adana’da geniş katılımlı bir danışma toplantısı düzenleyecek.  Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, “Kadının Yerel Siyasete Katılımı ve Temsili”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetimlerde Kadın Politikaları”, “Yerel Siyaset ve Yerel Yönetimlerde Kadını Görünür Kılmak ve Çözüm Önerileri” gündemiyle toplanacak danışma toplantısına Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’nin (TMMOB) Adana Şube Temsilcileri’n
den, sendikalara, emekli derneklerinden engellilere varana kadar birçok sivil toplum örgütünün davet edildiğini bildirdi.
Danışma Toplantısı’na katılacak tüm davetlilerin görüş ve düşüncelerini paylaşma olanağı bulacağını belirten Av. Çinkılıç, kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde söz sahibi olmasının önemine dikkati çekti.
Toplantıda öne çıkan fikirlerin bir rapor haline getirileceğini ve CHP Kadın Kolları Genel Merkezi’nin 4-5-6 Ekim 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenleyeceği ‘Küçük Kurultay’a sunulacağını dile getiren Av. Çinkılıç, “Küçük Kurultay’a CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, 81 ilin kadın kolları başkanları, eski kadın milletvekilleri ve çok sayıda davetli katılacak. Bu kurultayda Adana’da gerçekleştirdiğimiz danışma toplantısı raporunu Adana adına yetkililere sunacak ve bir değerlendirme konuşması yapacağım. Adana’da öne çıkan sorunları, siyasetin ve yerel yönetimlerin kadınlara bakış açısını, karar verici mekanizmalarda kadınların daha etkin olması gerektiğini anlatacağım. Türkiye’de kadına verilecek değerin ülkemiz adına büyük kazanım olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Av. Rukiye Çinkılıç, 30 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek Danışma Toplantısı’nın kadınların yerel siyaset ve yerel yönetimlerde görünür kılınmasına yönelik olduğunu sözlerine ekledi.