Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, '7 Ayda İlçeler' çalışması kapsamında Yumurtalık ve köylerinde etkin bir çalışma yürüttü. Yumurtalık Limanı, esnaf ve balıkçıları ziyaret eden CHP'li kadınlar, sorunları yerinde irdeledi.

Halkın, işyeri ve tuvaletlerin kumsala kadar indirgenmesi karşısında büyük tepki gösterdiğini belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, halkın plaja girmesinin neredeyse ortadan kaldırıldığını vurguladı. İlçenin yanı sıra köyleri de ziyaret eden CHP'li kadınlar Demirtaş Köyü'ndeki susuzluğu da yerinde gördü. Köylülerin yıllardır taşıma su ile ihtiyaçlarını giderdiklerini, AKP döneminde yapılan su borularının çatlak çıkması nedeniyle köye getirilen su borularının kullanılmadığını kaydeden Av. Çinkılıç, "Köylüler, köye gelen tanker aracılığıyla su ihtiyaçlarını karşılıyor. Tuvalet ihtiyaçları için bazen bakkaldan aldıkları hazır suları kullanıyorlar. Köylüler susuzluktan kaynaklı birçok hastalığa maruz kalabilir. Vatandaşımız, tüm makamlara sorunu ilettiği halde herhangi bir çözüm bulunamamış" dedi.

Zeytinbeli Beldesi'ni de ziyaret eden CHP'li kadınlar halkın belde belediyesinin kapanmasına tepki gösterdiğini kaydettiler. Vatandaşın görüşü alınmadan belediyenin kapatılmasının yanlışlığına dikkat çeken Av. Çinkılıç, vatandaşların, beldedeki birçok toprağın yabancılar tarafından satın alınmasından rahatsızlık duyduklarını sözlerine ekledi.