Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Dayanışma Kahvaltısı’ düzenledi. Adana Baro Tesisleri’nde gerçekleşen dayanışma, fikir alışverişi toplantısında konuşan CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle Cumhuriyet Bayramı’nın daha çok önem taşıdığını söyledi. Cumhuriyet değerlerini korumanın herkes için bir sorumluluk olduğuna işaret eden Av. Çinkılıç, “Cumhuriyet herkes için önemlidir ancak biz kadınlar için ayrıca değerlidir. Kadın-erkek ayrımı yapmadan partimizde birlikte omuz omuza çalışmaktan mutluluk duyduğumuz erkeklere, gençlere, öğrencilere ve tüm partililerimize, örgütümüzün her kademesinde görev yapan arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“CHP HERKES İÇİN VAR”
Kadınların Adana’da tüm ilçeleri kapsayan eşgüdüm toplantıları yaptığını, köy ve mahalle gezilerini sürdürdüğünü kaydeden Av. Çinkılıç, CHP’nin önümüzdeki genel seçimlerde başarılı olması için kadınların vargüçleriyle çalışacağını dile getirdi. Av. Çinkılıç, “CHP varsa herkes için var. Ülkenin partimize her zamankinden daha çok ihtiyacı var” dedi.
Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Türkan Eşli ise Seyhan Belediyesi’nin 29 Ekim’de yapacağı kutlama etkinliklerine tüm Adanalılar’ı davet etti.
Dayanışma toplantısına CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Jeofizik Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanları, Seyhan ve Çukurova Belediye Başkan Yardımcıları, CHP’li meclis üyeleri, eski milletvekilleri, belediye ve milletvekili eski adayları, bazı oda başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.