Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, demokrasiye ve milli iradeye yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimini ve arkasındaki fetö terör örgütünü lanetleyip, darbe girişimine direnerek şehit olanları rahmetle andı.

FETÖ’YÜ LANETLEDİ

CHP Adana İl Başkanı Av.Emrah Kozay, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 15 Temmuz’un demokrasiye ve milli iradeye yönelik hain bir kalkışma olduğunun altını çizdi. Darbe girişiminin ardındaki fetö terör örgütünü lanetleyen Av.Kozay, “15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz” dedi.

“DARBENİN SİYASİ AYAĞININ ORTAYI ÇIKARILMASI İÇİN ESASLI BİR ADIM ATILMADI”

Darbe girişimine karşı milletin, Gazi Meclis’in ve siyaset kurumunun ortak bir direniş sergileyip, darbe girişimini boşa çıkardığını dile getiren Av. Kozay, “Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM'yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ DARBEYE KARŞI KARARLI DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK”

CHP’nin askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşunun devam edeceğini kaydeden Av.Kozay, “Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz” ifadelerini kullandı.