Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut ve CHP İl Başkanı Emrah Kozay, önce yerelde sonra genelde partilerinin iktidara gelmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de (TBMM) 1 Ekim’e kadar tatile girmesiyle birlikte sahalara yeniden çıkan CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut, ilçe gezileri kapsamında Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş’ta partililer ve yurttaşlarla buluştu. Gittikleri her yerde büyük bir ilgiyle karşılanan CHP’li milletvekilleri, seçim döneminde CHP’ye ve kendilerine verilen desteğe teşekkür etti. CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, Yumurtalık İlçe Başkanı Mustafa Ündemir ve Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün ile partililer tarafından karşılanan CHP’li milletvekilleri, her zaman partililer ve halkla iç içe olacaklarını belirtti.

‘TEK ADAM REJİMİNE TESLİM OLMAYACAĞIZ’

İlçe gezilerinin ardından CHP Adana İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Emrah Kozay, partililer, yöneticiler, kadın ve gençlik kolları bileşenleriyle bir araya gelen CHP milletvekilleri, önce yerelde sonra da genelde CHP iktidarı için durmadan çalışacaklarını belirtti. Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken CHP Milletvekilleri, “Türkiye maalesef 24 Haziran seçimlerinin ardından tek adam rejimiyle karşı karşıya kaldı. Ancak unutulmasın ki, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu CHP ve onun kadroları ile gönül veren milyonlarca arkadaşımız var. Asla umutsuzluk ve karamsarlık yok. Yokluk ve yoksunluk düzeninin değişmesi için, ülkemizi karanlığa gömmek isteyenlere inat mücadelemiz artarak sürüyor. Önce yerelde sonra genelde CHP iktidarı için çalışıyoruz. Dolar 5 lirayı aşarken, geçim şartları her gün zorlaşırken halkımıza bu kara tabloyu yaratanlardan hesap sormak için destek istiyoruz. Ayrışarak değil birleşerek, toplumsal bir dayanışma ruhuyla hepimizi özgür yarınlar, daha demokratik bir Türkiye bekliyor.”

KOZAY’DAN BÜYÜKŞEHİR VURGUSU

CHP İl Başkanı Emrah Kozay da tüm partilileri birlik ve bütünlük içerisinde hareket etmeye çağırdı. CHP’nin Türkiye’yi kucaklayan ve demokrasinin tüm kurallarıyla işletildiği bir parti olduğunu kaydederek, sorunların sükunet ve duyarlılıkla halledilebileceğini vurgulayan Kozay, yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapmanın güç olmadığını kaydetti. İl Başkanlığındaki toplantıya 25 ve 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya, eski il başkanları, eski milletvekilleri, ilçe başkanları, il, ilçe kadın ve gençlik örgütleri ile çok sayıda partilinin katılması CHP’nin birleştirici gücünün de yansıması oldu.