Hükümetin uyguladığı tarım politikalarının ülkedeki tüm üreticileri borç sarmalının içine ittiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı göreve çağırıyorum” dedi.
YANLIŞ VE İTHALATA DAYALI TARIM POLİTİKALARI 
Seçim bölgesi Adana’da çiftçi ile sık sık biraraya gelen CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Karadeniz’de gerçekleştirilen ‘Fındık Yürüyüşü’nde de üreticileri yalnız bırakmadı. AKP iktidarlarında yıllardır yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin ve ülke ekonomisinin zarar gördüğünü vurgulayan Özdiş yazılı açıklama yaptı. Çiftçinin bankalardan çektiği krediyi ödeyip borçtan kurtulmak için sonunda toprağını satmak zorunda kaldığını vurgulayan Özdiş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
FİYATLAR MALİYETİ KARŞILAMIYOR
“Ürün rekoltesi düşen, hasadını sattığı fiyat maliyetini karşılamayan çiftçi kredi borçlarıyla günü kurtarıyor, borcunu her yıl erteleyerek borç batağına sürükleniyor. İnşaat ya resulallah şiarıyla yola çıkanlar Türkiye’nin tarım potansiyelini görmezden gelip, inşaat sektörünü lokomotif haline getirdiler. Emlak balonu yaratan, halka ucuz ev satması gereken TOKİ’yi orta üst kesimin gözdesi haline getiren mevcut iktidar çiftçiyi görmezden geldi, ötekileştirdi.
TARIM ALANLARI DARALIYOR
Ege’de zeytin üreticisi, Karadeniz’de fındık ve çay üreticisi, İç Anadolu’da patates, buğday, tahıl üreticisi, Akdeniz’de narenciye üreticisi , Çukurova’da mısır ve pamuk üreticisi verdiği emeğin karşılığını alamadı. Türkiye'de tarım alanlarını daralıyor, çiftçi tarımdan kopuyor, kırsal nüfus giderek azalıyor. Tarımsal girdilerin, mazot, gübre, tohum, yem fiyatları ürün fiyatlarına göre daha hızlı ve daha yüksek oranda artıyor. AKP iktidarı çiftçinin maliyetlerini düşürecek hamleler yapacağı yerde sanki bir lütufmuş gibi destekleme primleri veriyor! 
BORÇLAR TARLA SATTIRIYOR
“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre; 2004-2016 yılları arasında bankalar tarafından çiftçilere kullandırılan kredi miktarının 14 kat artmasına karşılık; tarım sektörüne yapılan destekleme ödemeleri 4 kat artırılmıştır. Sadece bu veri bile Türk çiftçisinin bilerek ve isteyerek borç sarmalına sürüklendiğinin, bankaların insafına bırakıldığının kanıtıdır. Gariban çiftçimiz en sonunda sahip olduğu tarlasını satarak borç batağından kurtulmaya çalışıyor, elindeki toprağı da gidiyor!
Hükümetin yapması gereken çiftçisine sahip çıkmak, ürün maliyetlerini düşürücü hamleler yapmak ve tarımda ithalatın payını azaltmaktır. Bu anlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı göreve davet ediyorum.”