Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’lileri eleştiren Özdiş, “Eğitimi düzeltecek, üretimi artırıp ekonomiyi canlandıracak, yoksulluğu bitirecek projeleriniz var da sistem buna izin vermiyor mu? Başkan olursanız bugün yapamadığınız neyi yapacaksınız?” diye sordu.
 
“ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA”
Adana ilinin sorunlarını konuşmak üzere kürsüye çıkan Özdiş, Adana’nın tarım sektörünün lokomotif illerinden olduğunu, ancak maliyetleri sattığı ürünle karşılayamayan çiftçilerin borç batağında sürüklendiğini ifade etti. CHP’li Özdiş, işsizlik, batık kredi ve kredi kartı borçları gibi kalemlerde de Adana’nın liste başı olduğunu sözlerine ekledi.
 
 “BU BAŞKANLIK HIRSI NİYE?”
15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasinin öneminin anlaşıldığını söyleyen Özdiş, iktidarın bu dersi almadığını, aksine AKP’nin bu durumu otoriter rejim kurmak için meşruiyet kaynağı olarak kullandığını belirtti. Bu sözleri AKP’lileri sinirlendiren Özdiş, şunları söyledi:
“Ne bu hırs Sayın Cumhurbaşkanı, niye güzelim ülkemizi kutuplaştırıyorsunuz? 78 milyonu niye kucaklamıyorsunuz? Ne yapmak istiyorsunuz da önünüze engel çıkıyor. Eğitimi düzeltecek, üretimi artırıp ekonomiyi canlandıracak, yoksulluğu bitirecek projeleriniz var da, sistem mi buna izin vermiyor.”
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Adana’nın sorunlarını anlatmak için kürsüye çıkan Özdiş’inCumhurbaşkanı’nı eleştirdiğini ifade ederek, “Bugüne kadar her kademeye seçimle gelmiş Erdoğan inşallah Başkan da olacaktır” dedi.
 
“DERDİNİZ FETÖ İLE MÜCADELE DEĞİL”
CHP’li Özdiş, AKP’nin derdinin FETÖ ile mücadele olmadığını vurgulayarak, “Eğer derdiniz bu olsaydı şimdiye kadar FETÖ’nün siyasi ayağına da operasyon yapılmış olurdu” dedi. Özdiş, idam tartışmalarıyla kamuoyunun oyalandığını, ABD’den Gülen’in iadesiyle ilgili talebin halkı yanıltmak için yapıldığını savundu.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ile sözlü atışma yapan Özdiş, son günlerdeki Boğaziçi Üniversitesi rektörlük seçimlerine de değindi. Özdiş, “Yüzde 86 oy almış birini atamıyorsunuz, sonra gelip Cumhurbaşkanı yüzde 52 ile seçildi diyorsunuz” diye konuştu