KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’in işlerine geri dönebilmek için başlattığı ve 66 gündür devam eden açlık grevine destek için Adana’da Atatürk Parkında buluşan çeşitli sivil toplum örgütlerinin eylemine CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’te katıldı.

BU İNSANLAR HAKSIZ YERE ATILDI

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı geçtiğimiz hafta, Ankara’da eylem yaptıkları yerde de ziyaret eden CHP’li Özdiş yaptığı konuşmada “Bu insanlar haksız yere atıldıkları için işlerine geri dönmek istiyorlar. Yargısız infaz edildiklerini söylüyorlar, bu haksızlığı içlerine sindiremiyorlar. Bunun için 186 gündür oturma eylemi yapıyor ve hayatlarını tehlikeye atarak 66 gündür açlık eylemi yapıyorlar. Bu sesi duymak, konuyla ilgilenmek hükümetin görevi değil midir?” diye sordu. 
Anayasa’da yazdığı üzere Türkiye’nin sosyal, laik ve demokratik bir hukuk devleti olduğunu, demokratik düzenlerde iktidarların görevinin Anayasa’ya uymak olduğunu belirten CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş konuşmasına “Devlet, yurttaşlarının taleplerine ve eleştirilerine kulak verir ve bunlara yasal çerçevede çözüm üretir, devlet bunun için vardır.” diyerek devam etti.
ADALETTEN KAÇAMAZSINIZ
2016 Temmuzdan bu yana çıkarılan KHK’larla 100 binin üzerinde insanın işinden edildiğini, aileleriyle beraber mağdur olan kişi sayısının milyonu bulduğunu ifade eden Özdiş, hükümete seslenerek “Suçsuz yere işlerinden atılan, açlığa mahkum edilen insanların feryadını duyun. Gasp ettiğiniz işlerini ve hayatlarını onlara geri verin. Ülkede barış ve kardeşliği tesis etmek adına gerekli adımları atın. Unutmayın ki adaletten kaçış yoktur. Eğer şimdi bunu yapmazsanız, yarattığınız hukuksuzluk er ya da geç sizi de bulacaktır.” dedi.