Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, zaman darlığı nedeniyle ‘HAYIR’ çalışmasına Karaisalı’nın kaylerinde gece sürdürdü.

Karailsalı İlçe Örgütü Başkanı İlhan Şahin’in kullandığı ‘Hayır’ minibüsüyle yolculuk yapan Milletvekili Özdiş, 16 Nisan’da neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini köylülere anlattı. Referandumda halka neden ‘Evet’ yada ‘Hayır’ denmesinin iyi anlatılması gerektiğine inandığını ifade eden Özdiş, televizyon kanallarında liderlerin karşılıklı tartışma programlarına katılmadığı için özellikle kırsal alanda bilgi eksikliği olduğunu belirtti.

REJİM SEÇİMİ

Bazı televizyon kanallarının özellikle iktidarın her dediğini ancak ‘Hayır’ diyen hiçbir muhalif görüşün sözlerini ekrana taşımadığını bildiren Özdiş, “İşte biz de bu yüzden köy köy yurttaşımızın ayağına kadar gidip neden ‘Hayır’ demesi gerektiğini anlatıyoruz. Bu referandum bir sayisi parti değil rejim seçimidir. Kim hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bundan sonrada tercihini hangi partiden yana kullanacak olursa olsun, son kez oy kullanıyor olmamak için mutlaka ‘Hayır’ demelidir. Çünkü bu bir rejim seçimidir” dedi.

DIŞ GÜÇLERE KOZ VERMEYİN

Karaisalının kırsalındaki köy kahvehanelerini gezen ve burada yurttaşlarla sohbet eden CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş,  Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 94 yıl önce halka verilen iradenin yeniden saraya verilmek istenmesine halkın ‘Hayır’ demesi gerektiğini vurguladı. Tek adam yönetimindeki Türkiye’nin anlatıldığı gibi güçlü değil tam aksine dış güçlere karşı daha savunmasız olacağını vurgulayan Özdiş şunları söyledi:

“Yakınımızdaki Irak ve Libya’da da tek adam rejimi vardı. Ne isterlerse onu yapıyorlardı. Ama tek adamı yıkmak dış güçler tarafından daha kolay oldu. Bir milleti parlementer sistemini yıkmak tek adamı yıkıp ülkeyi dağıtmaktan daha zordur. Bu nedenle bizler vatanını sevenler olarak 16 Nisan’da tek adam rejimine ‘Hayır ‘ demeliyiz. Hem ülkemizin hem de halkımız için tercihimiz ‘Hayır’ olmalıdır.”