Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, kaliteli ürünleriyle tanınan ancak Avrupa standartlarına uymayan cerrahi aletlerle Türkiye piyasasına girdiği iddia edilen Alman firması ile AKP’nın bağlantısını sordu.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Aesculap adlı Alman firmasına ayrıcalıklı davranılıp davranılmamasını açıklanması gerektiğini savundu. Alman firmasıyla ilgili iddiaların ciddi boyutta olduğunu, bunun göz ardı edilemeyeceğini söyleyen Özdiş, önergesinde şu iddialara değindi:
“Aesculap adlı cerrahi alet üretimi yapan Alman firması Türkiye’de de faaliyet göstermekte, ürünleri özellikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından tercih edilmektedir. Nitelikli olarak ürettiği cerrahi aletlerle tanınan bu firma Türkiye pazarına Aesculap kalitesine (Avrupa standartlarına) uymayan düşük nitelikli aletlerle girmektedir. Düşük kaliteli, Aesculap standardına uymayan cerrahi aletler özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına yöneticiler eliyle sokulmaktadır. Bu malzemeyi kullanan hekimler malzeme kalitesindeki düşüklükten yakınmaktadır” dedi 

ÖZDİŞ’İN ÖNERGESİNDEKİ SORULAR

1-Söz konusu firmanın Türkiye yetkilisi kimdir? AKP ile bağlantısı var mıdır? 
2-Geçtiğimiz 15 yılda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından Aesculap markalı toplamda ne kadarlık ürün alınmıştır?  (yıl yıl ayrı olacak şekilde detaylı tablo)
3-Alınan ürünlerin düşük kaliteli olduğu iddialarına yönelik Bakanlığınıza ve bağlı kurum ve kuruluşlarınıza gelen herhangi bir talep ve/veya şikayet var mıdır? Bu iddialar incelenmiş midir? 
4-İhalelerde ve satınalmalarda söz konusu markaya pozitif ayrımcılık mı uygulanmaktadır?