Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, TEOG nedeniyle öğrenci sayısında azalmalar olan okulların akıbetini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Bir zamanlar bin 400 öğrencisi bulunan ancak eğitim sistemindeki sürekli değişiklikler ve TEOG sınavlarına bağlı yerleştirmeler nedeniyle öğrenci sayısı 28’e düşen Kozan’ın Gaziköy beldesi, yeni adıyla Gaziköy Mahallesinde bulunan Gaziköy  Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin durumu TBMM’ye taşındı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş,  Gaziköy  Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin son yıllarda öğrenci azlığı nedeniyle kapatılma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. 1980’li yıllarda civar belde ve köylerden gelen öğrencilerle beraber bin 400’ün üzerinde öğrencisi bulunan bu başarılı lisenin, akıbetinin yöre halkı tarafından merak edildiğini kaydeden Özdiş,  “Kasım 2016’da bölge sakinlerinin okul konusundaki girişimleri ve lisenin Gaziköy Tarım Meslek Lisesi olması önerisi sonucu, Milli Eğitim Bakanlığından müfettişler gelmiş inceleme yapmış ve olumlu yanıt vererek dönmüşlerdir. Ancak bu soru önergesiniverdiğimiz tarihe kadar herhangi resmi bir karar veya açıklama yapılmamıştır” dedi.

CHP’li Milletvekili İbrahim Özdiş, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verilen yazılı soru önergesinde şu soruları sordu:

“1-Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesinin son 15 yıldaki öğrenci sayısı değişim grafiği nedir?

2-Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi önümüzdeki eğitim öğretim yılında kapatılacak mıdır?

3-Kasım – Aralık 2016’da inceleme yapan müfettişlerinizin konu ile ilgili raporlarına ne gibi öneriler sunulmuştur?

4-Söz konusu okulu Tarım Meslek Lisesi veya Yatılı Bölge Lisesi haline dönüştürmeyi düşünmüyor musunuz?

5-Bölgedeki eğitim sorununun sadece söz konusu liseyle sınırlı kalmadığı, çeşitli ilk ve ortaokullarda da aynı öğrenci sıkıntısının yaşandığı ifade edilmektedir. Öğrenci azlığı, civarda ticaret yapan esnafın işlerinin de kötü gitmesine neden olmaktadır. Bu konudaki düşünceleriniz ve planlarınız nelerdir?”