CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, çeşitli sivil toplum örgütü ve sendika, Nurhak Belediye Başkanlığı gibi bir dizi ziyarette bulunan CHP’li Özdiş,  EğitimSen’li olup, meslekten ihraç edilen veya açığa alınan öğretmenlerin yaptığı eyleme katıldı. Özdiş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarına sert sözlerle yüklendi.
 
“DARBE YAPANLARLA DÜNE KADAR KOL KOLAYDINIZ, DARBEYİ SİZ HAZIRLADINIZ”
EğitimSen Nurhak İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği eylemde yoğun ilgiyle karşılaşan İbrahim Özdiş, öğretmenlerin yanı sıra ilçe halkının da katıldığı eylemde şunları kaydetti:
“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na Başbakanı’na sesleniyorum. Ne istiyorsunuz Nurhak’ta görev yapan öğretmenlerden? Ne istiyorsunuz Nurhak’ta kamu görevi yapan insanlardan? Sizin derdiniz eğitim kalitesini yükseltmek mi? E yükseltmişler, TEOG da ÖSS sınavlarında birinciliğe oynamışlar. Bu insanlar çağdaş insan yaratmışlar.
Darbe yapanlarla düne kadar kol kolaydınız, darbeyi siz hazırladınız, şimdi de o darbeyi bahane edip karşı darbe yapıyorsunuz, yazıklar olsun size”
 
BEYEFENDİ BAŞKANLIĞA OYNUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’yı ihlal ederek, makamının verdiği yetkileri aşarak hareket ettiğini söyleyen CHP’li Özdiş, Erdoğan’a “ Bu derdin, bu hırsın niye? bu ülkenin eğitim kalitesini yükseltmek istedin de önüne engel mi koydular?  Bu ülkenin ekonomik durumunu daha iyi bir seviyeye getirmek istedin de önüne engel mi çıktı ” diye sordu.
Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen İbrahim Özdiş Nurhak’ta gördüğü manzaranın kendisine ülke geleceği ile umut verdiğini söyleyerek, sahip oldukları dayanışma ve birliktelik duygusu sayesinde yaşanılan korku dolu günlerin son bulacağını da sözlerine ekledi.
Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in konuşmasının devamı şu şekilde gelişti:
“Biz Atatürkçüler, biz solcular, sosyal demokratlar, sosyalistler, devrimciler, biz vicdan sahibiyiz. Adam olmak, vicdan sahibi olmak demektir. Allah’tan diliyorum bu iktidar sahiplerine de bir miktar vicdan nasip etsin ki bu kadar garibi, çoluğu çocuğu yaşlıyı genci soğuk havada sokaklara çıkarttılar. Yazıklar olsun size. Öğretmen arkadaşlarımızın tekrar görevlerine iade edilmesi için ben ve tüm milletvekili arkadaşlarım, genel başkanım ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu Cumhuriyeti kolay kurmadık, kolay da yedirmeyeceğiz, yıktırmayacağız. İlk seçimlerde çalışarak, kapı kapı dolaşarak AKP yi sandığa gömeceğiz.”