Adana’da 5. kez düzenlenen yamaç paraşütü ve kostüm festivali renkli anlara sahne oldu. Rüzgarlı Tepe’deki paraşüt gösterileri izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatırken aynı saatlerde baraj gölünde arazi araçlarıyla zor koşullarda yol alan (Off Road) adrenalin tutkunları, güzel bir günü geride bıraktı.
TÜMER DE UÇTU
Everest Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Adana Sportif Havacılık Kulübü ile Çukurova Off Road Kulübü ve Adana Off Road Motor Sporları Kulübü’nün ayrı ayrı düzenlediği organizasyonlara katılan, eğitmen eşliğinde yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştiren, off road yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, kulüp başkanlarına, üyelere ve eğitmenlere teşekkür etti.

“ADANA, ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLMALI”
Kostüm yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim eden Tümer, şehir dışından ve yurtdışından gelen 373 pilotun yanı sıra Adana yerel pilotların oluşturduğu 126 kişinin katılımıyla gerçekleşen yamaç paraşütü festivalinin örnek olması gerektiğini ifade eden Tümer, “İnsanları birbirleriyle kaynaştıran önemli organizasyonların Adana’da gerçekleştirilmesi heyecan veriyor. Doğa sporlarına uygun koşulları bulunan Adana’nın yamaç paraşütü ve off road festivallerinde önemli bir merkez konumuna gelmesini diliyorum” dedi.
İki gün süren yamaç paraşütünün yarışma bölümüne 27 pilot katılırken vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler Adanalılara farklı bir heyecan yaşattı.