İşletmenin yemekhanesinde yemek yiyen madencileri ziyaret eden Türkmen, ardından başına baret takarak işletmenin her kademesinde çalışanlarla selamlaştı. Tüm çalışanlar için iyi çalışma koşullarının sağlandığı şantiyede, Elif Doğan Türkmen, Türkiye’deki bütün maden ocaklarında koşulların Aladağ’daki gibi iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizip, CHP’nin daima emekten ve emekçiden yana olduğunu ifade etti.

Çalışma koşulları ziyaret ettiği krom maden işletmesi gibi olmayan, insan sağlığını hiçe sayan pek çok maden işletmesi olduğunu anlatan Türkmen, “Son dönemde yaşanan facialar kaza değil, katliam. Biz, iş kazalarında ölümü kader olarak algılayan anlayışa son vereceğiz ve iş cinayetlerine neden olan çalışma koşullarını değiştireceğiz. Tersaneler, madenler ve inşaatlar başta olmak üzere, iş yerlerini ölüm tuzağı olmaktan çıkaracağız” dedi.

MADENCİLER EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”

Madencilerden, işçi ücretleri konusunda da bilgi alan CHP’li Türkmen, CHP iktidarında çalışan ücretlerinde düzenlemeler yapılacağını söyleyip, “Asgari ücret vergileri kaldırılıp, bin 500 lira yapılacak. Her vatandaş emeğinin tam karşılığını alacak. Türkiye, hiçbir vatandaşını yoksul bırakmayacak kadar güçlü ve büyük bir ülke” diye konuştu.

MADENDEKİ KADIN MÜHENDİSE TEŞEKKÜR

İşletme sahipleri ve mühendislere, işçilere yaratılması gereken güvenli ortam hakkında konuşan CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, işletmedeki bir kadın mühendisi görünce, kadının her alanda olması için uzun yıllar çalışmalar yaptığını, maden işletmesinde çalışan kadının, tüm kadınlar için onur verici olduğunu söyledi. Kadın hakları ile ilgili çalışmalara ağırlık vereceğini belirten Türkmen, şunları söyledi: “Burada olduğu gibi gittiğimiz her yerde, kadının varlığı bizi gururlandırıyor. Buradaki mühendis kadın kardeşimin nezdinde, bütün zor şartlara rağmen mücadele eden, evinde veya çalışma hayatında topluma katma değer kazandıran her kadına bir kez daha ülkem adına teşekkür ediyorum.”