TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen; sosyal hizmet uzmanlarının sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Türkiye genelindeki sosyal hizmet uzman sayısını ve bu uzmanların ne kadarının işsiz olduğunu soran Elif Doğan Türkmen, başta kamuda olmak üzere sosyal hizmet uzmanlarının istihdamı artırılmalıdır” dedi.
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Elif Doğan Türkmen şunları söyledi:
“Sosyal hizmet uzmanlığı; insanların yardımsız karşılayamadığı ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesinde bireysel ve toplumsal sosyal sorunların çözülmesinde büyük öneme sahip profesyonel bir meslek dalıdır. Aynı zamanda bireyin, ailelerin, grupların ve toplumun iyilik halini artırmak için sosyal değişime, insan ilişkilerinde sorun çözmeye, güçlenmeye ve özgürleşmeye katkı sağlayan bir meslektir.
EKONOMİK VE SOSYAL SORUNLAR BÜYÜYOR
Yoksulluk, işsizlik, göç, madde bağımlılığı, suçluluk, sokak çocukları, korunmaya muhtaç çocuklar, yaşlılık, ihmal ve istismar vakaları, özürlülük ve hastalık gibi tüm sosyal sorunlar, sosyal hizmetin ve uzmanlarının çalışma alanına girmektedir. Ancak, Türkiye’de sosyal hizmet ve sosyal yardım amaçlı, aynı hedef kitleye yönelmiş birçok kamu ve gönüllü kuruluş olmasına karşın, halkın ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümünde istenilen noktaya ulaşılamamıştır”
MESLEĞE GEREKEN ÖNEM VERİLMELİ
Sosyal hizmet mesleğinin kurumlar ve toplum tarafından doğru biçimde algılanıp benimsenmesinin önemine dikkat çeken Elif Doğan Türkmen,  “sosyal adaletin dağıtılması toplumsal refahın artırılması, sosyal problemlerin yoğun bir şekilde hissedildiği ülkemiz için de kritik bir önem taşımaktadır” dedi.
Elif Doğan Türkmen; Bakan Kaya’ya şu soruları yöneltti:
  
-Türkiye genelindeki sosyal hizmet uzmanı sayısı nedir? Bunların ne kadarı kamu ve özel sektörde çalışmaktadır? İşsiz olan sosyal hizmet uzmanı sayısı nedir? Açıklar mısınız?
-Sosyal sorunları her geçen gün artan ve çeşitlilik gösteren ülkemizde sosyal hizmet mesleği ve uzmanlarının başta istihdam olmak üzere sorunlarının çözümü konusunda yürüttüğünüz bir çalışma veya planlama var mıdır?
-İş bulamayan sosyal hizmet uzmanlarının özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamını artırmak sosyal hizmet uzmanı mesleğinin kurumlar ve toplum tarafından doğru şekilde algılanması ve benimsenmesi için ve mesleki öneminin belirlenmesi amacıyla bakanlığınızın veya hükümetinizin bir planı veya stratejisi var mıdır?
-Sosyal adaletin dağıtılması ve toplumsal refahın artırılması için mesleğin ve sosyal hizmet uzmanlarının daha aktif ve profesyonelce değerlendirilmesi, etkinliğinin artırılması için yürütmeyi düşündüğünüz yeni bir çalışma var mıdır?