CHP’li Türkmen, tekstil ve konfeksiyon ihracatımızı başka ülkelere kaptırma tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuzu ifade ederek, “Türk tekstil sektörünün eski şaşalı günlerine kavuşturulması için acil tedbir alınmalı, planlı, yoğun bir kampanya yürütülmeli” dedi.
    TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen ve milletvekili arkadaşları, darbe girişiminin tekstil ve konfeksiyon sektörüne olan olumsuz etkilerinin araştırılması için önerge verdi. 
Önergede; sektörün ihracatta yaşadığı sorunların tespiti, yabancı alım heyetlerinin ve ülkelerin yeniden Türkiye pazarına yönelmelerini sağlayacak önlemlerin belirlenmesi, sektör çalışanlarının işsiz kalmalarının önlenmesi ve istihdamda yaşanan sorunların giderilmesi ile sektörün yeniden canlandırılması için alınması gereken önlem ve politikaların bir an önce belirlenmesi gerektiği kaydedildi.
DARBE GİRİŞİMİ GÜVENSİZLİK YARATTI
En fazla ihracat yapılan sektörler arasında otomotivden sonra ikinci sarada yer alan tekstil ve konfeksiyon sektörünün darbe girişiminin yarattığı güvensizlik ortamı nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade eden Türkmen, önlem alınmadığı takdirde binlerce işçinin işsiz kalacağını ve konfeksiyon atölyelerinin kapılarına kilit vurmak zorunda kalacağını belirtti.
YABANCI FİRMALAR TEREDDÜT YAŞIYOR
Mal temin ettikleri şirketlere kayyım atanacağı ya da teslimatların gecikeceği endişesi yaşayan yabancı firma ve alım heyetlerinin, Türkiye ziyaretlerini askıya aldığını, ülkemizden mal alımını tamamen gündemlerinden çıkarma aşamasında olduklarına dikkat çeken Türkmen,  sektör yetkililerinin; terör nedeniyle uzun zamandır yabancı alım heyetlerinin Türkiye’ye gelme konusunda tereddüt yaşadıklarını, darbe girişimin ardından da Türkiye’ye gelişlerini tamamen durduklarını ifade ettiklerini belirterek şunları söyledi:
SADECE ÜRETİM BANDINDA 490 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR
“Oluşturduğu geniş istihdam ile Türkiye’de işsizliğin azalmasına ve toplumsal refahın artırılmasına ciddi katkı sağlayan hazır giyim ve konfeksiyon sektörü sadece üretim tarafında 490 bin kişiyi istihdam ederken, perakende ve ticaretle birlikte hazır giyimden ekmeğini kazananların sayısı 1,5 milyon kişiye ulaşmaktadır. Hazır giyimin, imalat sanayi istihdamında yüzde 14, toplam istihdamda da yüzde 4,2 payı bulunmaktadır.
BİR YILDA 2 BİN İŞYERİ KAPANDI 35 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLDU
Sektör yetkilileri; geçen bir yılda tekstil ürünleri ve giyim eşyaları imalatında 2015’te 921 bin 602’ olan sigortalı çalışan sayısının 2016’da 887 bin 455 kişiye gerilediğini ifade etmektedirler. Yetkililer, yine son bir yılda işyeri sayısının da azaldığına dikkat çekerek, kayıtlı işyeri sayısının da 51 bin den 49 bine düştüğünü kaydetmektedirler” 
Hazır giyim ve tekstil sektöründe sezonun açıldığına ve Türkiye’nin yurtdışında iyi anlatılması, ülkemizin kötü olan algısının bu kısa süre içinde giderilmesinin gerektiğine dikkat çeken Türkmen, “Bunun içinde başta hükümet olmak üzere pazar ülkelerle temaslara geçilip bu olumsuzluğun giderilmesi için planlı ve yoğun bir çalışma ve kampanyanın yürütülmesi gerekmektedir” dedi.