CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen Adana’da yaptığı mahalle ziyaretlerinde terör nedeniyle ocaklara ateş düştüğünü söyledi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran seçimlerinden sonra “Önce Türkiye” anlayışıyla hareket edip tüm yaklaşımlarını bu doğrultuda oluşturduğunu kaydeden Türkmen, “Ancak diğer bazı partilerin uzlaşmaz tutumu ve Türkiye’yi yeniden seçime götürme isteğin nedeniyle  tüm öngörülerimize rağmen terör tırmanmış, anaların, evlatların, eşlerin yüreklerine ateş düşmüştür” dedi.
Türkiye’nin her güne şehit haberleriyle uyandığını belirten Türkmen, CHP olarak terör henüz başlamışken;  TBMM’yi çalışmaya çağırmışsak da ne yazık ki bu çağrımız AKP ve MHP tarafından reddedilmiştir. Bugün geldiğimiz noktada; huzurunu kaybetmiş  bir Ortadoğu ülkesi haline dönüşen  Türkiye vardır” diye konuştu. 
CHP’nin bir evladın dahi toprağa düşmesini istemediğinin altını çizen Türkmen, şöyle konuştu:
“Ama ne yazık ki süreci bu noktaya getiren partiler savaş çığırtkanlığı yapıyorlar. Şu anda TBMM’de hükümet etme sayısal çoğunluğunu kaybeden bir parti seçimin üzerinden  2,5 ay geçmesine rağmen ülkeyi yönetiyor. Bir taraftan Türkiye’yi bölmeye çalışan emperyalist güçler, diğer taraftan da buna çanak tutan iç güçler var. İnanıyorum ki bu ülkede yaşayan her aklıselim vatandaşımız ‘Seçime kadar terör yoktu da ne oldu da seçimden sonra terör hortladı’ ve ‘Her gün insanlarımızı kurban veriyoruz’ diye sormaktadır. Ülkeyi tek başına yeniden seçime sürükleyen, hükümet kurulmasının önünde engel olan ve yaratılan terör ortamı ile tek başına hükümet olmayı hedefleyen malum zihniyete bu ülke geçit vermeyecek. Biz analar ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın istiyoruz. Bunun için CHP olarak mecliste grubu olan her partinin sorumluluk almasını ve elini taşın altına koymasını istiyoruz.”