 CHP Adayı Uslupehlivan, Kılıçdaroğlu’nun Adana ziyareti öncesi iddialı konuştu: 
Seçim bildirgemizde yer alan ve dar gelirliyi kapsayan projeler vatandaşı umutlandırdı. Önseçim ve açıklanan bu projeler, küskün seçmeni dahi CHP için çalışmaya sevk etti. Ortaya çıkan bu potansiyeli, çok çalışarak sonuca dönüştürmeliyiz.

Ortada CHP adına gözle görülür bir coşku var. Bu coşku her kesim tarafından bilinmesine ve görülmesine rağmen hala algı mühendisliği yapılıyor. Seçmenlerinin karşısına “Adana’da 1. partiyiz” söylemleriyle çıkıyorlar. Herkes rahat olsun Adana’da CHP açık ara 1. partidir.

Genel Başkanımız bugün Adana’da. Hazırlıklarımızı tamamladık. Uğur Mumcu Meydanı, tarihinin en coşkulu kalabalığına sahne olacak kimsenin kuşkusu olmasın. Adanalı, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu bağrına basacak, sevgisini haykıracak. Vatandaşlarımızı bu coşkuyu paylaşmaya davet ediyoruz.

Adaylarını 21 Mart’taki eğilim yoklamasıyla belirleyen CHP, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırlamaya hazırlanıyor. Saat 16.30’da yapılması beklenen miting için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yeni yerine taşınan CHP İl Başkanlığı’nın açılışını da gerçekleştirmesi beklenen Kılıçdaroğlu için tüm Adana bayraklar ve afişlerle donatıldı.
Kılıçdaroğlu’nun Adana mitingi ve ziyareti için en iddialı açıklamalar ise CHP 4. Sıra Milletvekili Adayı Aydın Uslupehlivan’dan geldi. 
Uslupehlivan, CHP seçim bildirgesinde yer alan ve özellikle de dar gelirli kesimi umutlandıran projelerin halk nezdinde büyük heyecan yarattığına dikkat çekti. Aday belirleme yöntemi ve açıklanan bu projelerin Adana’da uzun süre suskun / küskün kalmış bir potansiyeli de açığa çıkardığının altını çizen Uslupehlivan, “Bu seçim, öneminin farkında olan tüm Atatürkçü, laik çağdaş ve demokrat kitleler için CHP’ye sahip çıkma, CHP’yi yüceltme seçimidir” değerlendirmesinde bulundu.
Uslupehlivan’ın açıklamalarından önemli satırbaşları:
Suskun ve küskün partililerimiz dahi, önseçimden sonra partimiz için emek vermeye, kapı kapı gezmeye başladılar. Ortaya çıkan bu potansiyeli sonuca dönüştürmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Her çalışmada seçim bildirgemizde yer alan projelerimizi bıkmadan tekrar tekrar anlatıyoruz. 7 Haziran’a kadar sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız.
Partimiz Adana açısından en coşkulu günlerini yaşıyor. Yine algı mühendisliği yapılsa da açık ara 1. partiyiz, kimsenin kuşkusu olmasın. 7 Haziran’da halkın gücünü gösterecek, halkın iktidarını kuracağız. 
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün Adana’da… Uğur Mumcu Meydanı’nda tarihin en kalabalık ve en coşkulu mitingi yapılacak, göreceksiniz. Adanalı, Genel Başkanımızı bağrına basacak, sevgisini haykıracak. Coşkumuzu, gücümüzü paylaşmak isteyenleri 16.30’da gerçekleştirilecek mitingimize bekliyoruz. Yarın, halkın iktidarının ayak seslerini dosta düşmana duyuracağız. 

CHP SEÇİM BİLDİRGESİ

Asgari ücret ve en düşük emekli maaşı 1.500 TL olacak…
Emeklilere her iki dini bayramda da 2 maaş ikramiye verilecek…
Hastanelerde ve eczanelerde emeklilerden alınan muayene ve katılım payı kaldırılacak…
Çalışan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek primi kaldırılacak…
Her ailenin en az 720 TL aylık geliri olacak…
İhtiyacı olan her aileye 400 TL kreş desteği…
Aile Sigortası Programı kapsamında verilen eğitim desteklerini kız çocuklarının okula gönderilmesi ön koşuluna bağlayacağız…
40 bine yaklaşan öğretmen açığını atanamayan öğretmenlerimizle kapatacağız…
Taşeron işçi kalmayacak…
5 milyon yurttaş ücretsiz genel sağlık sigortası kapsamına alınacak…
16, 7 milyon kişi ve 3.75 milyon haneye sosyal destek sağlanacak…
Çiftçiye mazot 1.5 TL olacak…
Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız…
Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız…
Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliğini devlet güvencesi altına alacağız…
Tüketici kredileri ile Kredi kartı borç faizlerinin en az % 80’i silinecek ve borçlar yeniden yapılandırılacak…
Esnafa vergi reformu; esnaf ödediği vergi ve sigorta primi kadar faizsiz kredi kullanabilecek…
Esnafın da çalışanla aynı sürede emekli olması sağlanacak…
Prim borcu olan esnaf da sağlık hizmetlerinden kesintisiz olarak yararlanabilecek…
Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz…