AKP tabanında, rüşvet ve yolsuzluk yapıldığına inanan sayısız insan olduğunu belirten Demirçalı, “Vicdan sahibi ve Allah korkusu olanlara sesleniyoruz; bunlara seyirci kalmayın.” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının, 76 milyon insanın gözü önünde rafa kaldırıldığını dile getiren Demirçalı, “Yaşananlar yalnızca bizlerin değil, vicdan sahibi AKP seçmeninin de içine sinmemektir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu tarihten itibaren Türkiye’de adeta hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvetin meşrulaştırıldığını söyledi. Adı yolsuzluk ve rüşvete karışan bakanlar, çocukları ve diğer isimlerin yargıdan kaçmayı başardığını ancak vicdanlara hapsolduklarını kaydeden Demirçalı, “Yalnızca bizlerin değil, AKP tabanındaki sayısız partilinin de vicdanına mahkum olmuşlardır” şeklinde konuştu.

SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

AKP tabanında, üstü kapatılsa da rüşvet ve yolsuzluk yapıldığına inanan sayısız partili bulunduğunu vurgulayan Ali Demirçalı, “Ne yazık ki büyük bölümü bu hırsızlığa, arsızlığa göz yummakta, sessiz kalmaktadır. Buradan AKP tabanındaki vicdan sahibi, ahlak sahibi ve Allah korkusu  olan insanlara sesleniyoruz; haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp edenlere, ülkeyi soyup soğana çevirenlere, sizlerin-bizlerin emeğini çalanlara, hırsızlığı meşrulaştıranlara, milyonlarca dolarlık rüşvete ve yolsuzluğa adı karışanları aklayıp paklayanlara karşı sessiz kalmayın, seyirci kalmayın” diye konuştu.  

VİCDAN MUHASEBESİ İÇİN İYİ BİR FIRSAT

CHP Milletvekili Demirçalı, yaklaşan genel seçimlerin, AKP tabanının vicdan muhasebesi yapması bakımından iyi bir fırsat olduğunu da söyleyerek, şöyle devam etti:

“Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmesi gerekenler, yargıyı kullanarak bunların üzerine sünger çekiyorsa, en az onlar kadar, yaşananlara seyirci kalanlar da suçludur. Suça ortak olmamak, günaha seyirci kalmamak için, herkesin, özellikle de AKP tabanındaki vicdan sahibi insanların harekete geçmesi gerekmektedir. Bir kıvılcımla, bir başkaldırıyla, bir serzenişle 100 yılın bu en büyük soygununun üstü yeniden açılabilir, sorumluların hesap vermesi sağlanabilir. Yaklaşan genel seçimler ise vicdan muhasebesi yapmak için en iyi fırsattır. Sandığa gidecek her seçmen önce bütün bu yaşananları düşünüp, sonra kararını vermelidir. ”