Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütleri ve milletvekili adayları 7 Haziran’a sayılı günler kala mahalle mitingleriyle gövde gösterisi yapıp moral depoluyor.  Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi’ndeki miting de CHP’nin Adana’da birinci parti olduğunun açık bir göstergesi oldu.

Şeyh Cemil Nardalı Konağı önünde gerçekleştirilen mitingde Dünya Halk Müziği Korosu’nun mini konserinde alanı dolduran Akkapı sakinleri halaylar çekip, türküler söyleyerek adeta coştular.

“CHP İKTİDARINA 6 GÜN KALDI”

Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin de anıldığı mitingde CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, CHP’lilerin 40 yıldır bugünü beklediğini söyledi. CHP örgütlerinin ve adayların Adana’da birinci parti olmak için yaklaşık 5 aydır durmaksızın çalıştığını dile getiren Bulut, birinci parti olmanın da yeterli olmadığını ifade etti. Yurttaşlardan sandığa gitmeyen yakınlarının oy kullanmalarını sağlamalarını isteyen Bulut, CHP iktidarına 6 gün kaldığını ifade etti.

 

“BİZİM YÜZÜMÜZ RANTA DEĞİL VATANDAŞA DÖNÜK”

Akkapı’nın kurtuluş mücadelesindeki önemine değinen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Akkapı’nın her şeyiyle çok özel bir mahalle olduğunu vurguladı. Alandaki kadınlara da seslenen Karalar, 2002 yılından önce kadınların yaşamın hemen her alanında daha fazla yer aldığını, 2002’den sonraysa durumun tersine dönmeye başladığını kaydetti. Karalar, “Kadına şiddet yüzde 1400 oranında arttı. Şiddetin temelinde bile ekonomik sorunlar var. Solcular parayı halktan yana kullanır. Bizim yüzümüz ranta değil vatandaşa dönük” dedi.

“AKRABALARINIZIN YANILGIYA DÜŞMESİNE İZİN VERMEYİN”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise Akkapı’nın her zaman CHP’nin kalesi olduğunu belirterek, CHP’nin iktidara koşar adım gittiğini söyledi. Parti örgütleri ve milletvekili adaylarıyla omuz omuza çalıştıklarının altını çizen Çetin, yerel seçimlerde başka partilere giden emanet oyların da geri döndüğünü ifade etti.   Son 5 günün çok önemli olduğunu vurgulayan Çetin, CHP’nin Adana’da birinci parti olmasının yeterli olmadığını belirtti. Çetin, “Akkapılı olup başka mahallelerde yaşayan akrabalarınızın yanılgıya düşmesine ve başka partilere yönelmesine izin vermeyin” diye konuştu.

 

“TALANI, HIRSIZLIĞI BİTİRMEK İÇİN CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK ZORUNDAYIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle kitleye hitap eden CHP Adana Milletvekili Adayı İbrahim Özdiş, “Yılmadan, usanmadan, direnerek AKP iktidarına karşı koymamız gerekiyor. Çünkü 7 Haziran Türkiye’nin geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar günü.  Laik, barıştan yana devletin devamı adına iktidar partisini sandığa gömeceğiz. Yalanı, talanı, hırsızlığı 7 Haziran’da bitirmek, bunun için de CHP’yi iktidar yapmak zorundayız ” şeklinde konuştu.

 “MUTLU İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİN CHP İKTİDARI ŞART”

CHP’yi iktidar yapmak için gece-gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren CHP Adana Milletvekili Adayı Aydın Uslupehlivan da CHP’nin Adana’da uzak ara birinci parti olacağını vurguladı. Türkiye’de de CHP’yi birinci parti yapıp iktidar olmak istediklerini aktaran Uslupehlivan, CHP iktidarında asgari ücretin 1500 lira olacağını, emeklilerin yılda iki maaş ikramiye alacağını, çiftçinin mazotu 1,5 liraya alacağını, üretimin ve sanayinin destekleneceğini söyledi. Gezi direnişinde yaşamını yitirenler için 20 saniye alkış isteyen Uslupehlivan, yoksulu olmayan, mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye için CHP iktidarının şart olduğunu sözlerine ekledi.

 YAŞANABİLECEK BİR TÜRKİYE ÖZLEMİ

Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin, 8 Haziran sabahı, basın emekçilerinin hapishanelerde olmadığı, iş cinayetlerinin yaşanmadığı, haklı tepkileri nedeniyle insanların tartaklanmadığı, insanca yaşanabilecek ücretlerin kazanıldığı, taşeronun olmadığı, insan emeğinin ve üretimin ön planla olduğu bir ülkede uyanmak istediklerini söyledi.  Şevkin, “Daha demokratik, daha özgür, daha eşitlikçi bir ülke için hep birlikte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapacağız. Şimdiden CHP iktidarı hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“AYDINLIK TÜRKİYE ÇİN CHP’DE BİRLEŞMELİYİZ”

“Halkın Doktoru” olarak bilinen CHP Adana Milletvekili Adayı Dr.Ahmet Adıgüzel sözlerine “Heryer Akkapı her yer direniş” diyerek başladı. “Çukurovam” şiirini okuyan Adıgüzel, “7 Haziran’da Gezi’nin ruhuyla, aydınlık Türkiye için, halkların kardeşçe yaşadığı bir ülke için CHP’de birleşmeliyiz” ifadelerini kullandı.


“TÜRKİYE’DE CHP MEVSİMİ YAŞANIYOR”

CHP’nin iktidar yolunda emin adımlarla yürüdüğünü kaydeden Adana Milletvekili Adayı Rukiye Çinkılıç ise ülkede CHP mevsiminin yaşandığını vurguladı. Çinkılıç, “8 Haziran’da yine burada inşallah düğünü, şenliği kuracağız” dedi.

GÜN İKTİDARI SANDIĞA GÖMME GÜNÜDÜR

7 Haziran’dan sonra CHP iktidarının Suriye’ye de barışı g­­etireceğini dile getiren Av. Kemal Derin, birlik beraberlik mesajları verdi. Derin, “Gün, dostluk, birlik, dirlik olmak, AKP’yi sandığa gömme günüdür” diye konuştu.