Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Örgütü’nün emektarları ve emekçileri Türkiye’nin birliği, bütünlüğü, halkın ve ülkenin geleceği için kişisel kaygıları bir kenara bırakıp birleşti. CHP’nin farklı kademelerinde görev alıp partiye yıllar boyunca hizmet eden parti büyükleri Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar’ın organize ettiği toplantıda bir araya geldi. CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ ve Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in de katıldığı toplantıda, CHP iktidarının Türkiye için bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekilerek, herkese sorumluluk düştüğü konusunda görüş birliğine varıldı.

 

AYDAR’DAN PARTİ BÜYÜKLERİNE ÇAĞRI

CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı’ndaki toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Kadir Aydar, sosyal demokrat yapıya sahip bir ilçe olmasına karşın Ceyhan’da CHP’nin hak ettiği yerde olmadığını vurguladı. Ceyhan’da CHP’yi birinci parti yapabilecek potansiyele sahip olduklarının altını çizen Aydar,  bu hedefe ulaşma noktasında parti büyüklerinin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

 

“CHP’LİLERİN SORUMLULUĞU BÜYÜK”

“CHP hiçbirimizin babasının malı değil” diyen CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, parti örgütlerinde görev alan herkesin emanetçi olduğunu belirterek, “Emanetimizi koruyup gelecek kuşaklara aktarmak sorumluluklarımız arasında. En büyük sorumluluğumuz ise Türkiye’nin geleceği, çocuklarımızın yarınları, halkımızın refahı, huzuru ve mutluluğu için mücadele etmek” diye konuştu.

 

“ÜLKE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKA BAHÇESİ OLDU”

Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizen Yağ, AKP iktidarında uygulanan yanlış iç ve dış politikalar sonucu ülkenin terör örgütlerinin arka bahçesi konumuna geldiğini söyledi.  Ülkenin CHP ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın artık bir zorunluluk haline geldiğini anlatan CHP İl Başkanı Yağ, 1 Kasım genel seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimleri olacağını ifade etti.

 

“CHP DÜNYA BARIŞI İÇİN ROL ÜSTLENDİ”

Yağ, “Çünkü Türkiye, her geçen gün emperyalist güçlerin sözde demokrasi götürdüğü Ortadoğu ülkelerinden biri olma yolunda ilerliyor. Terör nedeniyle yıllarca gözyaşı döken halkımız artık barış ve huzur istiyor. Barış ve huzur ortamını sağlayacak tek parti CHP’dir.  CHP bugün sadece ülke için değil dünya barışı adına kilit bir rol üstlenmiş durumda. Bu yüzden sorumluluğumuz büyük  ve zaman kırgınlık, küskünlük, dargınlık zamanı değil. CHP’yi Ceyhan’da da Adana’da da birinci parti yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

“HER İŞE BURNUMUZU SOKACAĞIZ”

CHP’lilerin yaşadıkları toplumda, köyde, mahallede, sokakta tüm sorunlara müdahil olma sorumluluğu bulunduğunu dile getiren CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, toplumun her kesimine dokunmakla yükümlü olduklarını kaydetti.  Partililerden hiçbir soruna duyarsız ve kayıtsız kalmamalarını isteyen Tümer, “Halkımız daha iyi koşullarda, barış, huzur içinde mutlu bir şekilde yaşasın, çocuklarımız yatağa aç girmesin, kimse kimseyi ezmesin diye her işe burnumuzu sokacağız. Kendi aramızda kırgınlıklarımız, dargınlıklarımız olabilir ama bugün bunların zamanı değil. Çünkü önceliğimiz Türkiye” ifadelerini kullandı.

Parti büyükleri de sorumluluk almaya hazır olduklarını belirterek, CHP’nin iktidar olması için çalışacaklarını söylediler.