Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye’nin temellerini atan uzun yürüyüşün en önemli duraklarından biri olan Çanakkale Deniz Savaşı’nın 103.yıldönümünde, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Barut, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103.yıldönümü dolayısıyla CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Kadın Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Armağan Güneşli, Gençlik Kolları Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Korkmaz,  ilçe başkanları, il yöneticileri, il disiplin, kadın ve gençlik kolu başkanlarının katılımıyla basın açıklaması yaptı.

“ÇANAKKALE, ULUSUMUZUN HER DAİM IŞIĞI OLACAK BİR DESTANDIR”

Çanakkale Deniz Savaşı’nın ulusu esaret altına alıp, yurdumuzu işgal etmek isteyen emperyalist güçlere karşı verilen ve dünya tarihine damgasını vuran bir zafer olduğunu belirten Barut, “Bu zafer aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük için halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde neler başarabileceğini gösteren, kanla, gözyaşıyla yazılmış bir destandır. Emperyalizme karşı ‘Çanakkale geçilmez’ diyen kahramanlarımızın yazdığı bu destan, ulumuzun her daim ışığı olacaktır” diye konuştu.

“ÇANAKKALE ZAFERİ KURTULUŞ SAVAŞININ YOL HARİTASIDIR”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasını, komuta yeteneğini ve vatan aşkını Çanakkale Zaferi’nde gösterdiğini anımsatan Ayhan barut, “Bu büyük zafer, Kurtuluş Savaşı’nın da yol haritası olmuştur. Bir anlamda Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi, ulusal kurtuluş mücadelemiz gibi, ulusumuzun karşı karşıya olduğu zorluklar ne kadar büyük, tehditler ne kadar yüksek olursa olsun, birlik ve beraberlik içinde bu tehditleri yok edecek güce sahip olduğunun da göstergesidir. Bugün de emperyalizme karşı verdiğimiz mücadelede Çanakkale Zaferinde ve ulusal kurtuluş mücadelesindeki kuvayı milliye ruhuna ihtiyacımız vardır” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

“Bu topraklarda güvenle yaşamamız için eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale şehitlerimizi ve büyük bir kararlılıkla terör odaklarıyla mücadele ederken toprağa düşen fedakar evlatlarımızı ebediyen kalbimizde taşıyacağız” diyerek sözlerini sürdüren Barut, şöyle konuştu:

“Ocaklarına düşen ateşi ‘vatan sağ olsun’ diyerek kucaklayan şehit yakınlarımıza büyük zaferin yıldönümü nedeniyle bir kez daha tüm milletimiz adına şükranlarımızı sunarken, toprağın bağrına emanet ettiğimiz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Tüm şehit yakınlarımızı, şehitlerimizin bize bıraktığı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ bilinciyle selamlıyoruz.”