ADALETİ DÜŞÜNMEK İÇİN DURMA EYLEMİ

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’un öncülüğünde, her gün saat 18.00’de gerçekleştirilecek yeni bir eyleme de start verildi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşünün beşinci gününde yurttaşların, siyasi partilerin, demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla iki dakika boyunca “Adaleti düşünmek için duralım” eylemi yapıldı.

“EN ÇOK ADALETE İHTİYAÇ VAR”

İl Başkanı Barut, Türkiye’nin huzuru, insanların mutluluğu, toplumsal barışın tesisi için en çok adalete ihtiyaç olduğunu söyledi.

“ADALET HERKESİN YANINDA OLANA DEK MÜCADELEYE DEVAM”

Yargının zenginin, güçlünün yanında değil, haklı olan herkesin yanında olana dek adalet arayışını sürdüreceklerini dile getiren Barut, “Adalet talebimiz ülkemizde adalete hasret kalmış, adalet bekleyen herkes içindir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde bu topraklara adaleti getirmek için çıktığımız bu yolda en büyük gücümüz, hep yanımızda olan, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen halkımızdır” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SELAM, DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu da Adana İl Örgütü adına selamlayan Barut, adalet mücadelesine destek veren diğer siyasi partilere, demokratik kitle ve sivil toplum örgütleri ile duyarlı yurttaşlara da tek tek teşekkür etti. Adalet mücadelesinin önemine vurgu yapan KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de adaletin olmadığı toplumlarda barışın olmayacağını söylediler.

HALAYLARLA, TÜRKÜLERLE COŞKU DORUĞA ÇIKTI

İl Başkanı Barut, il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolu başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve diğer katılımcıların halaylar çekip türküler söylediği etkinlikte, Rüya ve Özgür’ün canlı müzik performanslarıyla coşku doruğa çıktı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de söylediği türkülerle eyleme renk kattı.
 

ZEYTİN AĞACI VURGUSU

Dalı barışın simgesi olan zeytin ağacı da eylemde unutulmadı.  Kısa bir süre önce imara açılmak istenen zeytinliklerin korunması için verilen mücadeleye atıfta bulunulan eylemde, çadırların arasına zeytin fidanı konuldu. Eylemde sokak hayvanları da adeta adalet çadırlarının çevresinde nöbet tutarak adaletin bekçiliğini yaptılar.