Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütü, Cumhuriyetin yerine tek adamlık rejimini getirecek olan anayasa değişiklik paketinin referanduma gitme olasılığına karşı hazırlıklarına hız verdi. İl Başkanı Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde süren anayasa değişikliği görüşmelerinde Cumhuriyeti, hak ve özgürlükleri korumak için canla başla mücadele eden CHP grubunun tarihe altın harflerle geçeceğini belirterek, karanlığa karşı aydınlık mücadelesi veren CHP milletvekillerine teşekkür etti.

KAOSTAN TEK ÇIKIŞ YOLU CUMHURİYETİN KURUCU AYARLARINA DÖNMEK

Adana İl Başkanlığı’nda yapılan eski il başkanları toplantısında konuşan Ayhan Barut, 94 yıllık Cumhuriyet tarihinin en karanlık döneminin yaşandığına işaret etti. 15 yıllık AKP iktidarı döneminde uygulanan politikalar sonucu Türkiye’nin adım adım karanlığa, Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini ve adeta teröre teslim edildiğini ifade eden Barut, bu kaos ortamından tek çıkış yolunun Cumhuriyetin kurucu ayarlarına dönmek olduğunu vurguladı.


CUMHURİYET VE DEMOKRASİ DÖNEMİNİ BİTİRMEK İSTİYORLAR

Siyasal iktidarın, diğer muhalefet partisinin desteğiyle, ülkenin terör ve ekonomik kriz gibi toplumda travmaya neden olan sorunları görmezden gelip Cumhuriyeti yıkmak ve yerine tek adamlık rejimini getirmek için çalıştığını kaydeden Barut, “Anayasa değişikliği, yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplayan, halk iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni pasif hale getiren, denge ve denetim mekanizmasını ortadan kaldıran tek adam rejimini öngörüyor. Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e dahi verilmeyen yetkiler anayasa değişikliği ile tek bir kişiye teslim edilecek. Bu Cumhuriyete, demokrasiye ihanetten başka bir şey değildir” diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLLERİ TARİHE GEÇECEK BİR MÜCADELE VERİYOR

AKP’nin TBMM’ye sunduğu ve halen görüşülmekte olan anayasa değişikliği paketini “yıkım paketi” olarak değerlendiren Barut, Cumhuriyetin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorumluluğunun gereğini yerine getirerek, Cumhuriyete, Cumhuriyet devrimlerine ve demokrasiye sahip çıkmak adına TBMM’de canla başla direndiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, tüm CHP milletvekillerinin bu süreçte tarihe geçecek bir mücadele verdiğini dile getiren Barut, “Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Adana milletvekillerimiz Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan  olmak üzere, Cumhuriyete sahip çıkan tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu mücadele yıllar sonra da çocuklarımıza örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

TEK ADAMLIĞA ‘EVET’ OYU VERENLER HALK TARAFINDAN SORGULANACAK

Tek adamlık rejimini getirecek olan anayasa değişiklik paketine ‘evet’ oyu veren her milletvekilinin vatanseverliğinin, demokratlığının, laikliğinin halk tarafından sorgulanacağının altını çizen Barut, “Bu paket Meclis’ten geçip referanduma gitse bile, vefalı, vatansever, Cumhuriyetçi, laik halkımız tarafından reddedilecektir. Bundan hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

ESKİ İL BAŞKANLARI GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ PAYLAŞTI

CHP Adana İl Örgütü olarak olası bir referanduma karşı sürdürdükleri alan çalışmasını hızlandırdıklarını aktaran Barut, örgüt çalışmalarının amacına ulaşmasını sağlamak için aktif siyaset yapan Adana İl Örgütü’nün ileri gelenleri ve kıdemli yöneticilerin görüşlerinin önemine vurgu yaptı. Toplantıda eski il başkanları da TBMM’deki devam eden ve olası referandum sürecinde yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerini paylaştılar.