Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, “Yaşanacak Bir Türkiye” özlemini hayata geçirmek için yola çıkan CHP’nin 7 Haziran seçimleri sonrasında millet iradesine saygılı duruşu ve koalisyon görüşmelerinde ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin üzerinde tutan yaklaşımıyla 1 Kasım seçimleri öncesinde halkın karşısına alnı açık, başı dik çıkacak tek parti olduğunu söyledi.  AKP’nin koalisyon görüşmeleri sürecinde millet iradesini yok saydığını, MHP’nin ise AKP iktidarına son vermek yerine AKP iktidarının varlığını sürdürmekten yana aldığı tavrı anımsatan Yağ, “Meydanlarda halkımıza anlatacağımız, söyleyeceğimiz çok sözümüz var” dedi.

 

CEYHAN VE KOZAN İLÇE ÖRGÜTLERİYLE BAYRAMLAŞTILAR

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü ve milletvekili adayları bayram tatilinde de boş durmadı. CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve milletvekili adayı Orhan Toklu, Ceyhan ve Kozan ilçe örgütleriyle bayramlaştılar.

 

“AKP KOALİSYON HÜKÜMETİ KURMAK İSTEMEDİ”

7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan süreci anımsatan CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, hükümeti kurma görevi verilen AKP’nin, ülkeyi içinde bulunduğu kaostan kurtaracak ve sorunları çözecek bir koalisyon hükümetini kurmak istemediğini söyledi.

 

“MHP, AKP’YE GÜÇ VERDİ”

Yağ, 13 yıldır ülkeyi yöneten ve uyguladığı politikalarla halkı birbirinden ayrıştıran, insanları yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarına son vermek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlık teklif ettiği MHP’nin, aksi yöndeki tutumu nedeniyle AKP’nin varlığını güçlendirdiğini ifade etti.

 

“CHP ‘ÖNCE TÜRKİYE’ DİYOR”

Bu süreçte parti çıkarlarını bir kenara bırakıp halktan ve ülke menfaatlerinden yana tavır sergileyen CHP’nin erken genel seçimler öncesinde halkın karşısına alnı açık, başı dik çıkacak tek parti olduğunu belirtti. Yağ, “7 Haziran sonrasında yaşananlar nedeniyle meydanlarda halkımızın karşısına çıktığımızda anlatacağımız çok şey, söyleyecek çok sözümüz var. Çünkü CHP ‘Önce Türkiye’ diyor” diye konuştu.

 

“SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK”

CHP olarak sorumluluklarının büyük olduğunun altını çizen CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de, “Bugün 7 Haziran öncesinden daha çok çalışacağız. Çünkü çocuklarımıza yaşanabilecek bir Türkiye bırakmak için yola çıktık. Bu yüzden CHP’yi iktidara taşımak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

“1 KASIM’DA KARANLIK SON BULACAK”

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ise, “13 yıllık karanlık 1 Kasım’da aydınlıkla birlikte son bulacak” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEYİ VE HALKI DÜŞÜNEN TEK PARTİ CHP”

CHP’nin ülkeyi ve halkı düşünen tek parti olduğunun altını çizen CHP Adana Milletvekili Adayı Orhan Toklu “CHP’yi 1 Kasım’da hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve milletvekili adayı Orhan Toklu ilçe örgütleriyle birlikte esnaf ve ev ziyaretleri de yaptılar.