CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Osman Berke Duvan, “Adana’nın dört bir köşesindeki üreticiler ciddi bir sıkıntı içinde” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Pozantı ilçesinde, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ile beraber esnaf, kahve ve köy ziyaretlerinde bulunan Dr. Duvan Pozantı’nın Ömerli köyünde kiraz üreticileri ile bir araya geldi.
BAYRAMLARI ZEHİR OLMAK ÜZERE!

Kiraz mevsimi gelip geçmesine rağmen kirazın dalında kaldığına dikkat çeken Duvan, “Ömerli köyünde dalda kalan bu kirazlar bayramdan sonra toplanamaz hale gelecek, bayrama birkaç gün kalmasına rağmen tüccar üreticiye fiyat vermeye bile yanaşmıyor. Kiraz üreticisinin bayramı zehir olmak üzere” diye konuştu.

TÜCCARIN İNSAFINA TERKEDİLİYOR!
Dr. Duvan, bu sorunun sadece Pozantı’ya özgü olmadığını aynı sorunun Saimbeyli ilçesinde de yaşandığını, tıpkı Pozantı’da olduğu gibi Saimbeyli’de de kiraz üreticisinin tüccarın insafına terk edildiğine dikkati çekti.

Dr. Duvan, “Çukurova’da çiftçi perişan, ovadaki çiftçinin mahsulü para etmiyor, Adana’nın yüksek rakımlı ilçelerinde de üreticilerin durumu ovadaki çiftçiden farksız. Çiftçi ve üretici büyük sıkıntılar çekerken, hükümet makyajlı büyüme rakamlarıyla mevcut sıkıntıları örtmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

“DESTEĞİ BİZ VERECEĞİZ”
Tarımda ciddi bir üretim ve pazarlama planlaması olmadan üreticinin bu sorunları yaşamaya devam edeceğini söyleyen Dr. Duvan, “24 Haziran’a az kaldı Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında gözden çıkarılan Türk Tarımı hak ettiği desteği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında alacak” dedi.