'Anakente ana şefkati' sloganıyla yola çıkan ve 'adil yönetim' anlayışıyla hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, belediyecilikteki 20 yıllık tecrübesini Adana'ya yansıtmakta kararlı.

Çalışmaları kapsamında ilçe turlarını aralıksız sürdüren Av. Rukiye Çinkılıç, köylülerden ve esnaftan aldığı güçle Adana'nın kadın bir belediye başkanı kazanacağına ve kentin çehresinin değişeceğine inanıyor.

Saimbeyli, Tufanbeyli ve Feke'ye gerçekleştirdiği ziyaretlerde kadın bir belediye başkan aday adayına oldukça sevinen yöre halkı "Kadınları her konuda destekliyoruz. Kadın belediye başkanı olmaz diye bir kural yok. Neden olmasın?" dedi. Kadın belediye başkanının halkla daha iyi diyalog halinde olacağını ve sorunların daha iyi paylaşılacağını vurgulayan ilçelerdeki vatandaşlar, Adana'da kadın belediye başkanı görmek istediklerini söyledi.

 

"TÜLBENT BİZDEN OYASI SİZDEN"

İlçelerdeki pazar gezisi sırasında evlerinin geçimini sağlamaya çalışan köylü kadınlara günün anısına birer tülbent hediye eden Av. Rukiye Çinkılıç, "Tülbent bizden oyası sizden. Elleri öpülesi kadınların daha rahat ve huzurlu ortamlara erişmesi için kararlı adımlar atacağız" dedi. Tülbentleri her kullandıklarında Av. Rukiye Çinkılıç'ı hatırlayacaklarını ifade eden kadınlar, hemşehrilerini ilgisiz ve sevgisiz bırakmayacağını söyledi.

Belediyecilik hizmetleri dışında sosyal ve adil bir yönetim anlayışını hakim kılacaklarını ifade eden Av. Rukiye Çinkılıç, "Vatandaşlarımızı sadece seçim dönemlerinde hatırlamayacağız. Diğerlerinin yaptığını yapmayacağız. Onların desteğini bekliyoruz ancak yıl içerisinde hal hatır sormaya geldiğimiz gibi seçimden önce de sonra da onlarla birlikte, el ele omuz omuza olacağız. Onların sorunlarını tespit etmek bizim en temel görevimiz olacak. Mütevazi, kararlı ve samimi olacağız. Adana'da yeni bir dönemin başlaması için vargücümüzle mücadele edeceğiz. Kadın isterse herşeyi başarır. Türk kadını kararlılığın ve başarının sembolüdür" diye konuştu.