Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Av. Rukiye Çinkılıç, çocuklara temiz çevre, güvenlikli ve yaşanabilir bir Türkiye bırakabilmek için çalıştıklarını belirtti. Seçim çalışmalarına Adana merkezinin yanı sıra ilçelerde de devam eden Rukiye Çinkılıç, Yumurtalık ve Saimbeyli ilçelerinde çocuklara özel ilgi gösterdi.
Türkiye’nin her alanda çok zor bir süreçten geçtiğini, çocukların sokaklarda özgürce oynayamadığını ve kör kurşunlara hedef olduğunu dile getiren Çinkılıç, “Çocuklarımızın tertemiz bir Türkiye’de korkusuzca ve özgürce oyun oynamalarına olanak tanımak istiyoruz. CHP çatısı altında kreş, anaokulu ve ilkokul çağlarındaki çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra gelişimlerine de katkı koyacağız. 13 yıllık iktidar süresince eğitim sistemi başta olmak üzere çocuklarımızın geleceğe hazırlanabilmesi için hiçbir alanda önemli adımlar atılmadı” diye konuştu.
CHP’nin çocukların geleceğine ipotek konulmaması için mücadele ettiğini dile getiren Çinkılıç, değişik nedenlerden dolayı çalışamayacak yurttaşlar için aile sigortası uygulamasıyla bu ülkede aç ve açıkta insanın kalmayacağını sözlerine ekledi.