Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Karaisalı’da vatandaşlar ve esnafla buluştu. Kızıldağ Yaylası’nda yapılan güreş festivalindeki hemşehrileriyle bir araya gelen Av. Çinkılıç, yöre esnafını da ziyaret etti. Kadın Kolları İl Başkanlığı nedeniyle daha önce de aynı ilçeye ziyaret turu gerçekleştiren Av. Çinkılıç, bu kez aday adaylığını anlattı ve olumlu tepkiler aldı.

Esnaf ve vatandaşların büyük çoğunluğunun Adana Büyükşehir Belediyesi’ne kadın bir başkan istekleri karşısında memnuniyetini ifade eden Av. Çinkılıç, toplumun kadınlara verdiği önemin bilinciyle hareket edeceklerini ve kadın duyarlılığını artıracaklarını vurguladı.

İlçe gezisi sırasında birçok kadının Av. Çinkılıç’ın boynuna sarıldığı gözlenirken, yola çıktığı ekibe güvendiğini ifade eden Av. Çinkılıç, “Büyükşehir’e kadın bir belediye başkanı neden olmasın. Vatandaşlarımız da aileye, çevreye, insana ve kentine daha duyarlı davranacağına inandıkları kadınları etkin görevlerde görmek istiyor. Bu istek çalışmalarımızda bize güç ve enerji veriyor. Çalışan kazanır şiarıyla hareket edeceğiz ve çok iyi işler yapacağız. Dürüst bir yönetim anlayışıyla önce kadınlarımızın ve ardından tüm hemşehrilerimizin güvenini kazanacağıma inanıyorum” diye konuştu.