Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av.Rukiye Çinkılıç seçim çalışmalarına hız verdi. Av. Çinkılıç’a ziyaretlerinde özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterirken,  belediye başkanının kadın olması durumunda Adana’da büyük bir değişimin yaşanacağını söylediler.
Atatürk Caddesi ve Ziyapaşa Bulvarı’nda kadın kolları üyeleriyle birlikte esnaf ziyaretleri yapıp vatandaşlarla sıcak diyaloglar kuran Av. Çinkılıç, halktan destek istedi. Ziyaretlerinde özellikle kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan Rukiye Çinkılıç, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu öğrenen birçok kişinin bir an için şaşırdığını aktaran Av. Çinkılıç, “Biraz konuştuktan sonra Adana'nın bir kadın belediye başkanıyla büyük bir değişim yaşayacağını ve Adana’ya kadın elinin değmesi gerektiğini söylüyorlar. Temennimiz bu yaklaşımların seçim günü sandığa yansıması ve belediyelerin CHP’li kadrolarca yönetilmesidir” dedi.

EMEKLİLERLE SICAK SOHBET
Atatürk Parkı'ndaki muhtarlık binası içerisinde yer alan çay ocağını da ziyaret eden Av. Rukiye Çinkılıç, buradaki emeklilerle bir süre sohbet etti. Emekliler Çinkılıç’ın aday adayı olmasından mutlu olduklarını belirterek, Çinkılıç’a yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. AKP iktidarından şikayet eden emekliler Adana’da birlik ve beraberliğin sağlanması durumunda Çinkılıç’la hedefe ulaşılabileceğini söylediler.

GAZİLER GÜNÜ’NE KATILDI
Atatürk Parkı'ndaki Gaziler Günü etkinliğine de katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av.Rukiye Çinkılıç, kadın kolları üyeleriyle birlikte askeri bando eşliğinde söylenen marşlara eşlik etti. Gazilerin sevgi gösterisiyle karşılanan Av. Rukiye Çinkılıç ve Adanalı gaziler duygu dolu anlar yaşadı. Av. Çinkılıç, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve kollamak için canlarını hiçe sayan şehitlere Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diledi.