Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, muhtarların halka en yakın demokrasi unsuru ve yönetim kademesi olduğunu belirtti.

Aday adaylığı ve parti çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Av. Rukiye Çinkılıç, Türkiye Muhtarlar Derneği Adana ve Yüreğir Şube Başkanlığı'nı ilk ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

CHP Yüreğir Meclis Üyesi Aday Adayı Yasemin Kafalı, Seyhan Meclis Üyesi Aday Adayı Rukiye Sayar'la birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Adana Şube Başkanı Kamil Sakar, Yüreğir Şube Başkanı Yaşar Uzun'un yanı sıra 15 Yüreğir ve Sarıçamlı muhtarla dernek merkezinde görüş alışverişinde bulunan Av. Rukiye Çinkılıç, Yüreğir ve Sarıçam insanının yaşam koşullarının zorluğuna dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllık emek veren bir kadın olarak sorunları ve çözüm yollarını iyi bildiğini vurgulayan Av. Çinkılıç, parti ve aday adaylığı çalışmaları kapsamında tüm ilçeleri karış karış gezdiğini anımsattı.

Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki tüm muhtarlarla istişare halinde olma zorunluluğuna işaret eden Av. Çinkılıç, "Halkımızla ilk iletişimi muhtarlar kurar. Muhtarların belediye meclislerinde temsil ve oy hakkı olması gerektiğine inanıyorum. Böyle olursa Adana'daki gelişmişlik farkı asgari düzeye indirgenebilir. Görüyoruz ki özellikle Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam'da işsizlik belimizi büküyor. Demokrasi kültürümüzün oluşması, mahallelerde gerçekleşecek projeler ve istihdama katkı için muhtarlarımıza temsil hakkı tanınmalı" dedi.

"HİZMET BİZİM İÇİN ONUR OLACAK"

Adana'daki ilçelerde bir yatırım dengesizliğinin de sözkonusu olduğunu kaydeden Av. Rukiye Çinkılıç, "Adana'daki gelişmişlik farkı ortadan kalkmadıkça ilerlemeden ve gelişmeden söz edemeyiz. Anakente ana şefkatinin, gelirde, yatırımda ve istihdamda, adil ve adaletli dağılımın sağlanması için mücadele ediyoruz. Halkla birlikte sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Muhtarlarla daha sık bir araya geleceğini ve birlikte çözüm yolu üreteceklerini ifade eden Av. Çinkılıç, “İnsan odaklı çalışma yürütmek ve halkımıza samimi ve doğru yaklaşmak zorundayız. Çevre ve insan sağlığını düşünerek hareket etmeliyiz. Kentimizi geleceğe taşımak, emin adımlarla yürümenin kararlılığında olmalıyız. Sorunlara çözüm üretmek bizim için onur kaynağı olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Adana Şube Başkanı Kamil Sakar ise dernek bünyesinde ilk büyükşehir aday adayı olarak Av. Rukiye Çinkılıç'ı ağırlamaktan gurur duyduklarını, büyükşehir belediyesi ile koordineli çalışma yürütmek istediklerini söyledi. Muhtarların mahallelerin sorunlarına hakim en önemli yönetim mekanizmaları olduğunu dile getiren Sakar, "Yerel yönetimlerde görev yapacak belediye başkanlarına destek olmak, bulunduğumuz bölgeyi birlikte kalkındırmak istiyoruz. Adana'yı hep birlikte güzelleştirmek için uğraş vermek istiyoruz" dedi.

Av. Çinkılıç, Antalya Belediyesi'ni örnek göstererek, "Muhtarlık binalarımıza kuracağımız güneş enerjisi sistemiyle muhtarlarımızı su ve elektrik ücreti ödemekten kurtaracağız" diye konuştu. Av. Çinkılıç'ın bu önemli projesi muhtarlardan alkış aldı.