CHP İl Kadın Kolları Adana’da Danışma Toplantısı düzenledi. CHP’li kadınlar ve sivil toplum örgüt temsilcileri İl Kadın Kolları’nün Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği toplantıda görüş ve önerilerini paylaştı. Kadın sorunlarını ve seçimleri konuşan kadınlar, kadın dayanışmasının güçlendirilmesi için çalışma kararı aldı. 

Çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Danışma Toplantısı’nda ilk sözü alan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurlu Erkan, 4-5-6 Ekim'de Ankara'da Kadın Kurultayı düzenleneceğini bildirdi. Adana'da düzenledikleri toplantıda çıkacak sonuçları kurultayda paylaşacaklarını aktaran Erkan, "Burada sizin konuştuklarını dinlemeye, çözüm önerilerini almaya geldik" dedi. Başbakan’ın açıkladığı demokratikleşme paketini eleştiren Erkan, paket içerisinde kadınlara önemli bir yer verilmediğini söyledi. Erkan, “Haklarımızı almak için mücadele edeceği, çaba göstereceğiz” diye konuştu.
AV. ÇİNKILIÇ, ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ
Toplantıya katılan kadınlara teşekkür eden CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılıç ise, kadınların aktif siyasette etkin rol almaları gerektiğini belirtti. CHP'li kadınların yerel seçimlerde de aktif görevler üstlendiğine dikkat çeken Rukiye Çinkılıç, "Kadın koruyucudur, titizdir, can verendir, barışçıldır, üretkendir. Bu özelliklerimizi belediye başkanlıklarına ve meclis üyeliklerine yansıtırsak neler olmaz? Gelin beraber daha güçlü mücadele edelim" dedi.
CHP’de peş peşe gelen uygulamaların kadınları cesaretlendirdiğini belirten Av. Çinkılıç, şöyle konuştu:
”CHP’de bu seçimlerde kadın aday adayı patlaması yaşanmaktadır. Kadınlar artık emeğimiz var, sözümüz de olacak demişlerdir. Adana yerelinde Büyükşehirde 1, Çukurova’da 5, Karaisalı’da da 1 belediye başkan aday adayımız var. Yüzlerce arkadaşımız meclis üyelikleri için başvurmuştur. Neden kadın yöneticiler dersek; kadın şefkatlidir, kadın koruyucudur, kadın titizdir, kadın birliğin ve dirliğin devamından yanatır. Kadın bütçesini ve hesabını bilir. Kadın aç kalır ama aç bırakmaz. her şeyden önce kadın yenilikçidir. Kadın dirençli ve inandığı konuda inatçıdır. Kadın hayatın ta kendisidir. Cana can verenin can alması mümkün değildir. Bu nedenle kadın barışçı ve uzlaşmacıdır. Bu özellikleri belediye başkanlıklarına ve meclis üyeliklerine yansıttığımızda neler olmaz. Kadınlar yıllarca hep siyasetten hoşlanmıyorlar gibi algılanmış ve algılatılmıştır. Oysa kadın tam da siyasetin içindedir.”
CHP İl Kadın Kolları Genel Sekreteri Elif Uzun ve İl Eğitim Sekreteri Rukiye Sayar’ın da birer konuşma yaptığı toplantıya CHP PM Üyesi Gökçe Pişkin, İlçe Kadın Kolları Başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.