Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, Adana’da mimari bir tarzın olmadığına vurgu yaptı. Basın turuna Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaretle başlayan ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Genel Sekreter M.Ömer Üney ve Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Ali Başkan’la görüşen Av. Çinkılıç, “Adana’da bir kent estetiği yok. TOKİ kentin göbeğine hançer saplıyor” dedi.
Büyükşehir Belediyeleriyle ilgili ilk yasanın ilk uygulamaya konulmasından bu yana Adana Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığını hatırlatan Av. Çinkılıç, “Adana, bize plan değil, pilav lazım diyen bir zihniyetten kurtulmalıdır. Adana için artık bir şey yapılmalıdır. Belediyedeki 20 yıllık tecrübemi sosyal demokrat bir anlayışla ve adaletli yönetimle Adanalılar için kullanmak istiyorum” dedi.

“GEZİLERDE BASIN EMEKÇİLERİ DE OLACAK”
Özellikle yerel basının içinde bulunduğu zor şartlara yakından tanık olduğunu ifade eden Av. Çinkılıç, fikirlerinden dolayı cezaevlerinde bulunan gazetecilerin Türkiye’ye yakışmayan bir görüntü oluşturduğunu belirtti. Yerel gazetelerin yasalarla desteklenmesi gerektiğini kaydeden Av. Çinkılıç, yerel yönetimlerin ulusal ve uluslar arası gezilerinde basın mensuplarına da kontenjan ayırmasının önemine dikkati çekti. Adana’nın gelişimi ve sağlıklı büyümesi için belediye başkanı ve meclis üyelerinin gezilerinde basın mensuplarının da bulunmasına özen göstereceklerini ifade eden Av. Çinkılıç, “Objektif ve amacına uygun geziler tertipleyeceğiz. Adana’ya uygun projeleri hep birlikte gazetecilerle birlikte kamuoyunun değerlendirmesine sunacağız. Amacı dışına taşan gezilerle kaynakları heba etmeyeceğiz” diye konuştu. Av. Çinkılıç, “Özgür ve bağımsız basın için haksız ve hukuksuz uygulamaların sona ermesini diliyorum” dedi.

“MİMARİ BİR TARZ YOK”
Bütünşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin artık tüm ilçeleri kapsayan planlamalar hazırlaması gerektiğini hatırlatan Av. Çinkılıç, Adana’ya mimari bir kimlik kazandırılması gerektiğini söyledi. Adana 5 Ocak Stadyumu’nun rant uğruna heba edilmesinin önüne geçeceklerini dile getiren Av. Çinkılıç, şunları söyledi:
“5 Ocak Stadı’nın yerine AVM yapımı rant odaklı bir çalışmadır. Öncelikli olarak halkın ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda plan ve proje üretilmelidir. Belediye yönetiminde adaletli bir çalışma örneği sergileyeceğiz. Bunun için de sivil toplum örgütlerine ve halka sorarak, inceleyerek ve araştırarak çalışma yürüteceğiz. Adana’yı plansız bir kentleşmeye kurban etmeyeceğiz. Kadınların bakış açısını toplumun tüm kesinlerine yayacağız. Başarıya odaklanarak yola çıktık. Türkiye’nin siyasi sorunlarının çözümünde kadınların büyük rolü olacağına inanıyorum. CHP Kadın Kolları olarak 11 aydan bu yana Adana’nın tüm ilçelerinde eşgüdüm toplantıları düzenliyoruz. Dolayısıyla sorunları ve çözüm önerilerini de iyi biliyoruz. Kadınlar arasında daha çok sinerji yaratacağız. Adana’ya ve Adanalılar’a sahip çıkacağız. Belediyelere adalet gelecek.”

“SİYASETTE DAHA ÇOK KADIN OLMALI”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise hangi partiden olursa olsun kadınların siyasette ve özellikle yerel yönetimlerde daha etkin olması gerektiğinin altını çizdi. Kadınların kentine, insanına ve çevresine daha duyarlı yaklaştığını dile getiren Esendemir, “İyi ki Adana’da siyasete giren kadın sayısı çoğalıyor. Hayırlı olsun” diye konuştu.