Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, "Üreten kadın, yöneten kadın olacak" dedi.

CHP Genel Merkezi'nin ilkeleri ve misyonuna uygun hareket ederek Adana'nın Karaisalı ilçesinde kadın bir belediye başkan adayı atadığını belirten Av. Rukiye Çinkılıç, "İnanıyorum ki Adana Büyükşehir ve diğer ilçelerimizdeki kadın aday adaylarımızın içerisinden de belediye başkan adayı çıkacaktır" diye konuştu.

Karaisalı'da belediye başkan adayı olarak belirlenen emekli öğretmen İlhan Şahin'in CHP Karaisalı ilçe yönetiminde görev yaptığını ve zeytinyağı sektöründe üretici olarak çalıştığını vurgulayan Av. Çinkılıç, "İlhan hanımın aday olarak belirlenmesi kadınların temsili açısından iyi bir başlangıç oldu. İlhan Şahin, kurduğu zeytinyağı fabrikasıyla iyi bir girişimci ve üretici kimliğiyle ön plana çıkmakla kalmıyor yöre insanına da istihdam sağlıyor. Üreten kadınlar yöneten kadın olacak" dedi.

İlhan Şahin adının aday olarak ilan edilmesinden duyduğu heyecan ve mutluluğu paylaşan Av. Rukiye Çinkılıç, "Sayın İlhan Şahin'in adaylığından sonra kadın aday sayımızın artacağına inanıyorum. Adana Büyükşehir ve diğer ilçelerimizde başkanlığa talip olan kadınlarımız arasından da aday çıkacağına inanıyorum. Eşit temsil eşit katılım açısından İlhan Şahin'in aday gösterilmesi CHP'nin ilkelerine bağlı kalmasının en güzel örneğidir. Adana Büyükşehir ve ilçelerinde vatandaşlarımızın ana şefkatiyle kucaklaşacağına inanıyorum. CHP, Adana'daki farkı kadın adaylarla kapatacaktır. Nüfusta yüzde 50 olan kadınlarımız yönetimlerde de yüzde 50'yi yakalarsa başarı kendiliğinden gelecektir" diye konuştu.