Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Rukiye Çinkılıç, Adana Kadın Kolları Başkanlığı’ndan ayrıldığını bildirdi. Milletvekili aday adayı olması nedeniyle başkanlık görevinden istifa ettiğini kaydeden Rukiye Çinkılıç, görev yaptığı sürece onurla ve gücünün yettiği kadar partisinin ve halkının hizmetinde olmaya gayret ettiğini vurguladı.
CHP Adana Kadın Kolları Başkanlığı sürecinde kendisine güç veren ve aile sıcaklığı yaşatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’dan il ve ilçe başkanlıklarına, il kadın kolları yönetimi ve ilçe kadın kolları başkanlıklarına, gençlik kolları örgütünden sade üyeye kadar tüm CHP’lilere teşekkür eden Çinkılıç, “Göreve gelecek yeni arkadaşlarıma başarılar dilerim. Yolumuz ve solumuz açık olsun” dedi.
YAZ KARDEŞİM!
Adana Kadın Kolları Başkanlığı’ndaki istifasının ardından milletvekili aday adaylık kampanyasına hızlı bir giriş yapan Rukiye Çinkılıç, Adana Kadın Kolları Başkanı ve Parti Okulu Eğitmeni olarak Adana’yı köy köy, ilçe ilçe gezdiğine dikkati çekti. Adanalı hemşerilerinin sorunlarına yakından tanık olduğunu, çözüm aradığını kaydeden Çinkılıç, “Şimdi TBMM çatısı altında Adana’mıza ve ülkemize hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.
22 Mart 2015 Pazar günü yapılacak eğilim yoklamasında partililerinden ülkesinin geleceğinden sorumlu bir kadın ve bir anne olarak destek beklediğini dile getiren ve ‘Yaz kardeşim’ diyen Çinkılıç, 7 Haziran seçimlerinde ise Adana kamuoyunun desteği ile bu topraklara önemli katkılar sunacağına yürekten inandığını kaydetti.
R
ukiye Çinkılıç, “Bana olan inancınız, güveniniz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.