Vali Coş, ziyarette yaptığı konuşmada, Adana'nın gelişmekte olan bir şehir olduğunu belirterek, Çinli iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.

İki ülkenin gelişmekte olan ekonomilerinin dünya barışına katkı sağlayacağını belirten Vali Coş, "Çinli iş adamı dostlarımıza her alanda müşterek yatırım yapabilmek için, her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. İş adamlarımız birbirleriyle tanışıp potansiyellerini öğrenirlerse, ortak yatırım yapmak için pek çok konu bulabilirler" dedi.

Çin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning ise amaçlarının iki ülke iş adamlarını ortak yatırım alanlarında buluşturmak olduğunu ve bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla da görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Adana'nın coğrafi konumu ve sanayi alanında gösterdiği gelişme açısından önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Xiaoning, "İki ülkenin ekonomik iş birliği çok önemli. Bizden önce bazı Çinli iş adamları buralara gelerek yatırım yapmışlar. Elçiliğimizin amacı Çinli yatırımcılarımızı özellikle Adana'ya yatırım yapmalarını sağlamak. Adana, Türkiye'de ekonomi bakımında altıncı sırada yer alan ve hızlı gelişen bir yer. Bizim amacım iki ülkedeki iş adamlarının alış veriş yapmalarına kolaylık sağlamak" dedi.

TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Çin Devlet Konseyi 11. Dönem Onursal Milletvekili Zeyneş İsmail de, Çin'in dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu belirterek, "Bu iki eski uygarlık tekrar canlanıyor. Bizim amacımız iki ülke arasında sağlam köprü oluşturmak. Bu iki ülke birbirine ne kadar katkıda bulunursa dünya barışına da katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Ziyarette Çin Türkiye Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Zhu Guangyao, Müsteşar Yardımcıları Guo Fang ve Mao Jingsong ile TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Demokan Eren de hazır bulundu.